IMG 6567

В нашій країні йде жорстока війна, за якою всі мають можливість спостерігати ледь чи не в прямому ефірі. Люта ненависть до ворога, і поряд з цим - діти, щасливе дитинство, мистецтво, канікули...

 

Зараз наші діти проходять нелегкий шлях і безліч випробовувань – карантинні обмеження, дистанційне навчання,  а тепер - і це страшне слово – війна.

Яскравим прикладом турботи про дітей, розвиток юних талантів стало те, що у чудовому мальовничому куточку Закарпаття , в с. Чинадієво, на базі школи мистецтв, де в літній період вже 30 років працює унікальний, єдиний в Україні Обласний оздоровчий табір для обдарованих дітей "Гармонія", у 2020 році був започаткований багатожанровий фестиваль- конкурс «Гармонія талантів».

Вже третій рік поспіль цей конкурс успішно продовжується у дистанційному форматі на міжнародному рівні і має великий громадський резонанс.

Організатором цього чудового проєкту стала Закарпатська обласна профспілкова організація працівників культури України (голова Наталія Товтин).

В 2022 році, неймовірно тяжкому для нашої країни , ніби заглушуючи біль і звуки повітряних сирен, цей фестиваль-конкурс набрав шалених обертів, а для багатьох його учасників він став острівком втілення дитячих мрій і сподівань, чарівної музики, душевного спокою та гармонії.

У фестивалі - конкурсі, який проходив з 14 по 17 серпня, взяли участь понад 900 учасників з різних куточків України, а також Туреччини, Німеччини, Словаччини, Угорщини, серед яких були конкурсанти - діти з обмеженими можливостями.

Їх виступи у дистанційному форматі оцінювали 12 членів поважного журі, в складі якого – викладачі фахових коледжів та вищих учбових закладів, Заслужені артисти і Заслужені працівники культури України, чемпіонка України, Європи та Паралімпійських ігор, митці з Польщі, Угорщини та Словаччини.

Головою журі була Наталія Товтин - Заслужений працівник культури України, голова Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури, член Ради Федерації профспілок України.

На конкурсі були представлені інструментальне, вокальне, образотворче, хореографічне, театральне та інші види мистецтв. Солісти, малі форми та творчі колективи в різних номінаціях та вікових категоріях змагалися між собою.

25 серпня президія Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури України на своєму розширеному засіданні підвела підсумки ІІІ-го міжнародного фестивалю. Вручено понад 10 Гран прі конкурсу, яскраві дипломи та подяки переможцям , наставникам конкурсантів.

Але саме головне у цьому конкурсі – це незабутні емоції, зворушливі переживання в очікуванні результатів, мотивація до подальшого творчого розвитку, віра в себе, віра в перемогу. Так, в перемогу доброго, вічного, прекрасного!

З такими талантами в України велике майбутнє. І буде наша перемога, і все буде - Україна!

На знімку : засідання президії проводить голова Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури  Наталія Товтин (ліворуч).

Ольга Козак,

директор Тур'є-Реметівської школи мистецтв Закарпатської області, голова профспілкової організації працівників культури Тур'є-Реметівської територіальної громади і просто мама конкурсанта.