rada15f

   В Київській обласній організації профспілки працівників житлово - комунального  господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення особлива увага приділяється навчанню профактиву.

    Згідно з планом роботи на 2022 рік, у профспілковому санаторії «Сонячне Закарпаття» днями проведено семінар - тренінг з головами первинних профспілкових організацій галузевої профспілки.

   Для участі в семінарі були запрошені голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський та голова Київської обласної ради профспілок Василь Хвостіков.

   Відкриваючи семінар, голова Київської обласної Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення Світлана Лєбєдєва проінформувала учасників заходу про проведену профспілкою роботу під час воєнної агресії рф проти України. Адже комунальники, навіть під час війни піклуються про благоустрій населених пунктів та їх чистоту. Вони наводять лад на прибудинкових територіях, центральних вулицях, готують Київщину до опалювального сезону. Весь час в містах і селах області були вода, світло, вивозилося сміття, що дало відчуття, що людей не покинули.

   На семінарі йшлося про особливості роботи комунальників, й зокрема, на територіях, які знаходились під окупацією. Важливо було почути думку первинок щодо перспектив розвитку профспілкового руху після перемоги України у війні, пропрацювати виклики, які зараз постають перед  профспілками, психологічно підтримати членів профспілки, які увесь цей час знаходилися у стані стресу, а також розібратись із тим, як зберегти власний ресурс у воєнний час.

   Під час тренінгу за участі керівників регіональних профоб’єднань Івана Зелінського та Василя Хвостікова  учасники ознайомились з діяльністю Закарпатської та Київської обласних рад профспілок у період воєнного стану, зокрема, щодо роботи гуманітарних штабів, допомоги Збройним Силам України, вимушеним переселенцям та членам профспілок.

   Проведений захід був цікавим і корисним.

Київська обласна організація Профспілки працівників ЖКГ, МП, ПОН вдячна Катерині Волошко - провідному інспектору департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями апарату ФПУ за допомогу у проведені семінару – тренінгу, який залишив приємні враження і був ефективним навчанням для профспілкового активу.

На фото: під час семінару-тренінгу.

rada14f

Світлана Лєбєдєва,

голова Київської обласної організації профспілки

працівників житлово-комунального господарства,

місцевої промисловості, побутового обслуговування населення