29 111122

Профспілка працівників АПК за підтримки 3F об’єднаної федерації Данських робітників на початку листопада провела другий семінар для профспілкових працівників організаційних ланок Профспілки, переміщених через війну, голів обласних організацій Профспілки та профактивістів первинних профорганізацій.

 

Розглянуто таке важливе питання, як охорона, безпека праці та організаці життєдіяльності працівників під час воєнного стану. Громадський інспектор з охорони праці, заступник Голови Івано- Франківської обласної організації профспілки працівників харчової та переробної промисловості Любов Бусель дуже вміло, кваліфіковано та доступно донесла до слухачів як правильно проводити навчання з питань охорони праці під час воєнного стану.

Як поводитися працівникам в години повітряної тривоги, що можна робити а чого ні в бомбосховищах, щоб не нашкодити собі та своїм колегам. Дії роботодавців в даній ситуації, як зберегти життєдіяльність трудового колективу та підприємства. На прохання слухачів було прийнято рішення підготувати відповідні методичні рекомендації з безпеки праці на роботах під час весняно-польових та осінньо- польових робіт у воєнний та післявоєнний час.

Психолог-тренер Міжнародної організації праці Ксенія Лепеха, провела навчання учасників та зокрема  було розглянуто теми: Психологія людей під час війни; Наслідки війни для людини та сфери праці; Профілактичні дії: з турботою про себе; Стрес та дистрес: психологічні методи самовідновлення. В деталях розповіла як правильно допомогти собі і своєму сусіду в даній ситуації. Находження позитивних емоцій у складні воєнні часи.

Презентація була повчальна та емоційно сприйнята слухачами Дякуємо нашим колегам із 3F за можливості навчання в умовах воєнного стану та тренерам за високий рівень проведення тренінгу.

http://www.rpo.if.ua/index.php?act=page&id=2724