круглий стіл1

22 листопада 2022 року у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області відбувся круглий стіл на тему: «Взаємодія відділення НСПП в Полтавській області з соціальними партнерами у сфері поліпшення соціально-трудових відносин та правової допомоги населенню» за участю представників системи безоплатної правової допомоги, структурних підрозділів Полтавської обласної військової адміністрації, професійних спілок Полтавщини, відділення НСПП в Полтавській області, науковців.

Захід, який пройшов у форматі активного спілкування, відбувся у рамках відзначення 24-ій річниці з дня утворення Національної служби посередництва і примирення та мав на меті обговорити практичні та теоретичні питання взаємодії всіх учасників соціального діалогу у суспільстві, розповісти про можливості державних інституцій та професійних спілок у сфері захисту трудових прав громадян, зокрема, в умовах воєнного стану.

Модераторами заходу стали директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий та начальниця відділення НСПП в Полтавській області Оксана Атаманюк.

«Лише з початку року та станом на 18 листопада до офісів системи безоплатної правової допомоги в регіоні звернулося майже 38 000 громадян. Крім того, що фахівці системи безоплатної правової допомоги надають юридичні консультації, вони представляють інтереси громадян у судах. Важливу роль у діяльності фахівців системи БПД відіграє правове інформування громадян про їх права, алгоритми реалізації та механізми захисту», - повідомив Олександр Черчатий.

круглий стіл 3

За словами очільника системи БПД області в умовах воєнного стану, окрім правових послуг, громадяни потребують і правової інформації, адже законодавство стрімко змінюється і потребує доведення правових норм до пересічних громадян. У цьому напрямі фахівці системи безоплатної правової допомоги Полтавщини активно співпрацюють з Управлінням Держпраці у Полтавські області, центрами зайнятості. Очільниця відділення НСПП Оксана Атаманюк, висвітлила повноваження регіональної структури, його практичну діяльність, зокрема, в умовах воєнного стану, наголосила на важливості розвитку соціального діалогу, як процесу визначення та зближення позицій сторін в реаліях воєнного стану.

Не обійшлося без приємних моментів: начальник відділення НСПП Оксана Атаманюк нагородила відзнаками НСПП найбільш активних партнерів відділення.