Шляхи співпраці знайдено

28 квітня Голова Об’єднання профспілок Харківської області Сергій ТЕСЛЕНКО та Начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Олександр РОЗУМНИЙ підписали Угоду про співпрацю між Північно-Східним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці та Об’єднанням профспілок Харківської області.

 

Символічно, що Угода, основною метою якої є забезпечення спільними зусиллями конституційних прав працівників на належні, безпечні та здорові умови праці, укладена у Всесвітній день охорони праці.

Як зазначив Сергій Тесленко, Україна несе великі втрати в цій війні і ці втрати збільшуються, у тому числі внаслідок загибелі працівників на робочих місцях. Тому, забезпечувати охорону праці в умовах воєнного стану – надскладне щоденне завдання, до виконання якого потрібно щоденно підготуватися належним чином. Ведення активних бойових дій по лінії фронту та постійний обстріл території області катастрофічно позначились на матеріальному та фінансово-економічному стані підприємств регіону. Також багато підприємств зазнало руйнувань, деякі продовжують залишатися під майже під щоденними обстрілами. Навіть в умовах воєнного стану, профспілки приділяють велику увагу проведенню громадського контролю за забезпеченням належних і безпечних умов праці.

Олександр Розумний відмітив важливість взаємодії з профспілками області щодо забезпечення гідної праці, політики зайнятості, безпечних та здорових умов праці, навіть під час героїчного супротиву нашого народу.

Підписанти відзначили, що мають спільні цілі та спільні завдання щодо захисту законних прав та інтересів працюючої людини та висловили впевненість, що  співпраця буде ефективною на благо працівників.

Наталя Гриценко,

заввідділом ОПХО