25 квітня 2023 року відбулося чергове засідання Територіальної тристоронньої соціально-економічної ради у Рівненській області.

територ рада1

Робота ради спрямована на поглиблення співпраці сторін, забезпечення прав і гарантій працюючих та членів їх сімей, розвиток соціального діалогу, попередження соціальної напруги в області.

На порядок денний засідання ради було винесено три основні питання.

Заслухали питання Про хід виконання рішення територіальної тристоронньої соціально-економічної ради від 29.07.2022 року №Р-П-1. Присутніх поінформували: Костянтин Мокляк, заступник співголови ради від влади, Микола Шершун, голова Федерації профспілок області, співголова ради від профспілок, Олег Шрам, директор організації роботодавців «Рівненська обласна галузева організація роботодавців охорони здоров’я», заступник співголови ради та Михайло Кривко, голова Рівненського обласного об’єднання роботодавців «Роботодавці Рівненщини».

Про колективно договірне регулювання як основний дієвий інструмент соціального діалогу розповіла Ніна Скорик, головний експерт з регулювання соціально-трудових відносин ФПО.

Під час засідання ради відбувся конструктивний діалог з метою налагодження більш глибокого розуміння проблеми у галузях економіки Рівненщини та напрацювання механізмів їх вирішення. Сторони соціального діалогу підтримали усі пропозиції до рішень та домовились продовжувати співпрацювати у тристоронньому порядку.

Відкритим голосуванням учасники засідання вирішили пролонгувати дію Територіальної угоди між Рівненською обласною державною адміністрацією, обласною радою, об’єднанням організацій роботодавців області та Федерацією профспілок області з соціально-економічних питань на 2018-2020рр. до укладення Генеральної угоди.

Територ рада

Профінформ ФПО