Shedriy veschir

Протягом багатьох років Федерація профспілок Черкащини, галузеві профоб’єднання є партнерами Черкаського обласного відділення Дитячого фонду України. Спільні зусилля направлялись на організацію літнього оздоровлення, створення комфортних умов перебування, навчання, харчування дітей області.

Природно, що і Різдвяні свята не могли залишитись поза увагою профспілок.

Традиційно в готельному комплексі «Росава» 5-7 січня більше 2-х тисяч дітей спілчан отримали профспілкові подарунки, привітання духовенства, влади і взяли участь в казковому дійстві за участю Черкаського обласного Академічного театру ляльок.

А 20 січня 2013 року в Черкаській обласній філармонії відбувся IV обласний фольклорний фестиваль - конкурс вертепів та колядок «Щедрий вечір, добрий вечір, мати – Україно», в якому взяли участь майже 250 дітей з усіх куточків краю.

Бурхливими оплесками зал приймав учасників дійства – це колективи шкіл, будинків - інтернатів, дитячих будинків з різних районів області, виступи яких об’єктивно оцінювало журі. Очолив журі голова обласного профспілкового об’єднання працівників культури, заслужений працівник культури України Василь Марштупа.

Учасників фестивалю вітали голова Федерації профспілок області Петро Шевченко, заступник голови облради Василь Кас’ян, Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, голова Правління Черкаського обласного відділення дитячого фонду України Алла Бурковська, голова Всеукраїнського громадського об’єднання «Край» Людмила Ходос.

Федерація профспілок області надала фінансову підтримку та сприяла в організації заходу, але цей захід ми розцінюємо як спільний внесок у розвиток дитячого мистецтва та відродження українських традицій, духовного збагачення молоді.

Федерація профспілок Черкаської області

Shedriy veschir