НИК                       

 

 

 

   Проведено засідання президії обкому профспілки працівників держустанов та нарада – семінар з головами райкомів, міськкомів профспілки. Зокрема, ними оцінено суспільно-політичну ситуацію в країні, як вкрай напружену.

 

       Особливу увагу звернуто на подіях Майдану, допомозі організацій профспілки держустанов учасникам мирних акціях протесту.     

 

   Профспілки підсумували свою діяльність  в минулому році та визначили завдання на 2014–й рік. Голова Ради профспілок області Ігор Басюк висвітлив актуальні питання організації подальшої роботи профактивістів Прикарпаття.

 

            Учасники семінару предметно обговорили питання про завдання організацій галузевої профспілки по удосконаленню соціального діалогу та колдоговірної роботи, проведенню зборів трудових колективів по виконанню колективних договорів, про основні напрямки організаційної роботи на 2014 рік.

 

              Обласна організація профспілки працівників держустанов, як і раніше,  об’єднує 292 первинні профспілкові організації. Охопленість профспілковим членством дещо зросла і складає 95,1 відсотка. Загальне число спілчан зросло на 320 осіб.

 

    Визначені переможці обласних  оглядів-конкурсів на кращу  первинну профорганізацію, на кращий колективний договір, на кращий райком, міськком  профспілки, кращі трудові колективи та профспілкові організації структурних підрозділів філії - обласного управління ПАТ «Ощадний банк».    

 

        Також підписано Угоду про співпрацю між Івано-Франківською та Херсонською обласними організаціями профспілки працівників державних установ з метою представлення спільних інтересів і захисту прав членських організацій на регіональному та загальнодержавному рівнях, координації колективних дій щодо захисту трудових, соціально-економічних  прав та інтересів членів профспілки в органах державної влади та міського самоврядування. Надалі здійснюватимуться спільні організаційні, навчально-інформаційні,  культурно - масові, спортивні, оздоровчі та інші заходи для членів профспілки. Організаційно-методичне, правове та фінансове забезпечення виконання Угоди проводитимуть відділи обкомів профспілки працівників державних установ обох областей.

 

        

 

 

 

 

                Прес-служба Ради профспілок Івано-Франківської області