P1060934

 

Закарпатський художник Василь Вовчок знаходиться в постійному творчому пошуку, є помітною постаттю в культурно – мистецькому житті нашого краю. Крім того, він займається активною громадською діяльністю: очолює профспілковий комітет обласної організації Національної спілки художників України, є членом президії обласної профспілкової організації працівників культури.

У виставковому залі галереї «Ужгород» відкрилася ювілейна виставка Василя Вовчка. Численні присутні на її відкритті мали можливість оцінити значний мистецький доробок художника за останні роки. На виставці експонується близько 50 його робіт, сюжети для яких він знайшов під час перебування в Італії, Чехії, столиці України – місті Києві, на різних пленерах. Але головне для художника – рідне Закарпаття: з неповторним багатством краєвидів Карпатських гір, красунь - смерек, дерев’яними хатами, вівцями на полонині. А ще – цвітінням сакури в Ужгороді, різнобарв’ям потаємних куточків цього старовинного міста на Заході України тощо.

Тепло привітали Василя Вовчка на відкритті його ювілейної виставки голова Закарпатської організації Національної спілки художників України Борис Кузьма, начальник управління культури обласної державної адміністрації Юрій Глеба, голова обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин, народний художник України, академік Володимир Микита, представники творчої інтелігенції області.

Ювілейна виставка Василя Вовчка, яку з великим інтересом відвідують ужгородці та гості нашого міста, є свідченням цікавого творчого доробку художника, який гідно продовжує багаті творчі традиції закарпатської школи живопису.

 

На фото:

- інтерес – до картини художника;

- фрагмент експозиції виставки;

- на відритті виставки виступає голова обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин;

- художник Василь Вовчок.

 

Фото автора

 

Сергій Баранчиков

завідувач відділу

організаційно – гуманітарної роботи

Закарпатської обласної ради профспілок

 

P1060936

 

P1060943

 

 

P1060948