DSC 5800

 

4 квітня 2014 року в залі засідань Федерації професійних спілок Рівненської області відбулось чергове засідання спільної консультаційно-експертної ради з питань запобігання виникненню колективних трудових спорів, поліпшення стану соціально-трудових відносин. У засіданні ради взяли участь представники відділення НСПП в Рівненській області, Федерації професійних спілок, об’єднання організацій роботодавців, обласних галузевих профоб’єднань.

 

На засіданні презентували Нову модель шведсько-українського проекту «Вирішення трудових спорів в Україні», що ґрунтується на найкращих європейських стандартах. Заступник начальника відділення НСПП в Рівненській області В.М. Ігнатенко окреслив найбільш важливі риси Нової моделі, особливості процедури позасудового та судового вирішення спорів, аспекти їх врегулювання. За результатом розгляду Нової моделі відбулось активне її обговорення учасниками засідання. Крім цього висловлено думки про необхідність змін у сучасний стан вирішення спорів, як індивідуальних так і колективних, та схвалено запровадження Нової моделі вирішення трудових спорів.

 

Також на засіданні ради було внесено зміни у її персональний склад і структуру та затверджено план спільної роботи на другий квартал 2014 року, який передбачає проведення навчань сторін соціального діалогу та соціально-трудових відносин, спільні виїзди на найбільш конфліктогенні підприємства, участь у заходах із сприянню вирішення колективних трудових спорів, тощо.

 

 

Прес-служба

Федерації профспілок

Рівненської області