dialog

 

Міський голова Рівного Володимир Хомко, голова Федерації профспілок Рівненської області Микола Шершун та голова об'єднання організації роботодавців Рівненщини Володимир Боярчук підписали спільне рішення «Про підвищення ефективності соціального діалогу та громадського контролю за дотриманням трудового законодавства в місті Рівному».

 

Як відомо, запровадження соціального діалогу є необхідною умовою подолання кризових явищ, стабілізації суспільних відносин, і важливим елементом забезпечення соціального захисту та сприяння соціальному розвитку в Україні і, зокрема, в Рівному. В місті укладено 3876 колективних договорів і ця цифра з кожним роком зростає. І не без допомоги влади, Федерації профспілок області та об’єднання роботодавців. Так протягом 2012 року в місті було зареєстровано 154 нових колдоговорів, а в 2013 вже 225.

 

     В ході підготовки спільного рішення, члени робочої комісії побували в 30 підприємствах, організаціях та установах обласного центру, і подали безпосередню допомогу головам їх профкомів та адміністраціям в укладанні нових та перевірці діючих колективних договорів. В рішення ж , яке ухвалили соціальні партнери, роботу виконавчого комітету Рівненської міської ради, профспілкових організацій, керівників підприємств, установ з питань укладання і виконання колективних договорів визнана такою, що відповідає в цілому завданням у справі захисту соціально-економічних інтересів працюючих.

 

     В рішенні чітко виписані завдання з удосконалення цієї великої роботи для кожного із соціальних партнерів. І ці завдання охоплюють весь спектр життєдіяльності трудових колективів обласного центру.

 

Профінформцентр ФПО