Voloshisk

 

Федерацією профспілок Хмельницької області за ініціативи голови профкому Хмельницького ДП «Новатор» Олександра Рижанського проведено навчання громадських інспекторів з охорони праці первинної профорганізації.

Про роботу профспілок у здійсненні громадського контролю за охороною праці розповів голова ФП області Геннадій Харьковський. Учасники семінару ознайомилися із системою управління охороною праці (Євген Капцевич, начальник держінспекції в промисловості та за об’єктами підвищеної небезпеки тер управління Держгірпромнагляду в області); повноваженнями і правами профспілки по громадському контролю за додержанням законодавства про охорону праці (Олег Сковородніков, заступник директора по навчальній роботі, завідувач комплексу з охорони праці ПНКЦ «Побужжя» ФП області, головний технічний інспектор праці ФП області); здійсненням громадського контролю за організацією і проведенням медоглядів працівників (Андрій Якимчук, заступник головного державного санітарного лікаря м.Хмельницького та Хмельницького району); організацією і проведенням атестації робочих місць за умовами праці (Микола Дудченко, головний державний експерт з умов праці Хмельницької області); участю профспілок у розслідуванні нещасних випадків на виробництві (Микола Дубина, нач.відділу профілактики виробничого травматизму відділення виконавчої дирекції ФССНВВ у м.Хмельницькому). Вів семінар голова первинної профорганізації ДП «Новатор» Олександр Рижанський.

 

***

Відбулося навчання в школі профактиву, профспілкових гуртках (за участі начальників і заступників начальників цехів, профгрупоргів, громадських інспекторів з охорони праці) на Волочиського машинобудівному заводі «ПАТ «Мотор Січ».

Основна тема семінару - охорона праці на підприємстві. Розглянуто повноваження і права профспілки по здійсненню громадського контролю за додержанням законодавства про охорону праці у розслідуванні нещасних випадків на виробництві, виконання колдоговору. А також – забезпечення громадського контролю за організацією і проведенням атестації робочих місць. Присутні мали нагоду проаналізувати рівень та увагу, яка надається питанню охорони праці на заводі і визначити проблеми, які потребують розв’язання.

У навчанні взяли участь Голова ФП області Геннадій Харьковський, фахівці ФП області, теруправління Держгірпромнагляду, Департаменту соцзахисту ОДА, ПНКЦ «Побужжя» ФП області. Вів семінар голова первинної профорганізації підприємства Євген Сіньков. 

Голова ФП області Г.Харьковський зустрівся з директором підприємства, депутатом районної ради Валентином Пастернаком. Були обговорені питання щодо роботи підприємства. За активну співпрацю, розвиток соціального партнерства, турботу про людей В.Пастернаку вручена Почесна грамота і цінний подарунок.

 

Прес-центр ФП Хмельницької області

 

voloshisk1