P1060885

 

Закарпатська обласна організація профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг (голова Галина Сваричевська) – завжди серед кращих галузевих профспілок нашого краю щодо проведення оздоровлення дітей.. Тож невипадково на порядок денний чергового пленуму галузевої профспілки було винесено питання про завдання профорганізацій галузі в питаннях організації оздоровлення і відпочинку членів профспілки та  їх дітей.

Як зазначила голова обласної організації профспілки Галина Сваричевська, протягом останніх  років   в приміських таборах з безпосередньою участю профспілки оздоровлено 332 дітей, на морі – 60 працюючих та їх дітей, а найбільше – підприємствами які входять до об’єднаного профкому «Барва» (голова В’ячеслав Гасинець). Особливо варто відзначити в цьому плані ТОВ «Закарпатська продовольча група» (директор Василь Попп, голова профкому Тетяна Ціптак), де за цей час оздоровлено 153 дітей, або 46,1 відсотка від загальної кількості усіх оздоровлених у галузі. В числі лідерів – ТОВ « Маркет Рітейл», ТОВ «Закарпатська тютюнова компанія», ТОВ «Корадо - Каніг», ТОВ «Транс – Софт - Група», ПрАТ «Мукачівська автобаза», ТОВ «Партнер». На морі відпочивали працюючі та їх діти з ДП «Атлант», ТОВ «Взуття», ТОВ «Латуж», комерційного технікуму.

Разом з тим, як відзначалося, не всі профорганізації галузі активно займаються оздоровленням дітей. Зокрема, недостатньо використовувалися можливості оздоровити дітей в санаторних таборах «Малятко» і «Човен», а також шляхом повної  оплати вартості путівок в дитячі оздоровниці   за рахунок Фонду соціального страхування з  тимчасової втрати працездатності (з  10 – відсотковою батьківською оплатою). Основною причиною цього була слабка  інформованість членів профспілки з цих питань.

Як краще організувати оздоровлення дітей працівників галузі в нинішньому році? На думку Галини Сваричевської, є всі можливості збільшити кількість оздоровлених дітей, а значить зміцнити їх здоров’я, за рахунок кращої організації роботи первинних профорганізацій в цьому напрямку.   Було запропоновано аргументовану методику проведення цієї роботи, її напрямки з участю галузевої профспілки. Зокрема, буде можливість організувати для працюючих та їх дітей «морське» оздоровлення  на базі відпочинку «Романтик» в Одеській області з частковою оплатою вартості путівки за рахунок бюджету обкому профспілки. Інший шлях – оздоровлення дітей в позаміських таборах, які пройдуть тендер у виконавчій дирекції обласного відділення Фонду соцстраху - за повну  оплату вартості путівки коштами Фонду  та 10 відсотків - батьками, а також в санаторних таборах «Малятко» в Ужгородському районі та «Човен» у Свалявському районі.  І нарешті, оздоровлення в позаміських таборах згідно затвердженої дислокації із залученням коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності з розрахунку 43 грн. на один  ліжко – день.

Особлива увага має бути приділена оздоровленню дітей з малозабезпечених, багатодітних та неповних сімей. Потрібно домагатися  від роботодавців відрахування  0,3% від фонду оплати праці профспілковим організаціям, які можна буде використати на часткову оплату вартості путівок на оздоровлення і відпочинок. Ці завдання чітко окреслено у  прийнятій постанові пленуму.

 Також заслухано інформацію головного бухгалтера обкому профспілки Ганни Симйон  про виконання профспілкового бюджету за минулий рік та затвердження профбюджету на 2014 рік. З  інформацією про ситуацію в профспілковому русі та завдання профспілкових організацій виступив заступник голови Закарпатської облпрофради Василь Захарець.

 

На фото:

- виступає голова обласної організації профспілки Галина Сваричевська;

- учасники пленуму.

 

 

 

Фото автора

Сергій Баранчиков

завідувач відділу

організаційно – гуманітарної роботи

 Закарпатської обласної ради профспілок

 

P1060887