Teploe-more-i-horoshee-nastroenie-obespecheno

Запорізька обласна рада профспілок разом із соціальними партнерами  9 квітня 2014 року провели семінар-нараду з питань підготовки до проведення літньої оздоровчої кампанії.

В семінарі взяли участь голови профспілкових організацій, керівники і власники оздоровчих закладів, управлінь обласної державної адміністрації, інших установ, засоби масової інформації.

Відкриваючи семінар-нараду, голова Запорізької обласної ради профспілок Віктор Сластьон зупинився на проблемах, які мали місце в 2013 році, окреслив напрямки роботи, стан справ у галузі оздоровлення і перспективи оздоровчого сезону 2014р.

Про підсумки роботи оздоровчої кампанії 2013 року і задач на літній оздоровчий сезон 2014 року проінформував завідуючий відділом облпрофради Анатолій Черепєхін. Основний наголос зроблено на забезпечення якісного та безпечного проведення оздоровчої кампанії, підбір кадрів, взаємодію з органами влади, профспілковими організаціями, співпраці з Фондом соціального страхування, санітарними служби.

Директор департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Ігор Мещан окреслив напрямки роботи департаменту, співпрацю з профспілками, дитячими оздоровчими закладами.

Спеціалісти ГУ МНС в Запорізькій області Євген Водоп’янов і Дмитро Малюк дали роз’яснення щодо вимог по забезпеченню безпечного відпочинку дітей, підготовки матросів-рятівників, з ким мати справу по заміру екваторії дна прилеглого до табору, куди звертатись у разі виникнення непередбачених ситуацій.

Головний педіатр департаменту охорони здоров’я у своєму виступі висвітлила питання підбору та підготовки лікарів для роботи в дитячих оздоровчих закладах, надання невідкладної медичної допомоги районними лікарнями, відповіла на чисельні запитання учасників наради.

Директор дитячого оздоровчого закладу «Маяк» ПАТ «Мотор Січ» Андрій Задорожний вніс пропозицію переглянути табель оснащення медпункту медикаментами та медичним обладнанням, а також норми харчування в оздоровчих закладах. Пропозиція була підтримана учасниками наради.

Директори оздоровчих закладів «Лазурна райдуга», «Вогник», «Лазурні далі», Валентина Маклякова, Валентина Романова, Світлана Коцюба, профспілкові працівники запропонували вирішити питання про зменшення тривалості оздоровчої зміни під час літніх канікул.

Під час наради обговорено проблеми та напрямки взаємодії організаторів оздоровчого процесу з органами влади, місцевого самоврядування, роботодавцями профспілками.

Заступник начальника головного управління Держсанепідемслужби в Запорізькій області Олександр Мащук розповів про взаємодію управління з оздоровчими закладами, пояснив, що вимоги санітарних служб залишаються незмінними і їх треба виконувати всім оздоровчим закладам незалежно від форми власності.

Директор виконавчої дирекції Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування Віталій Каплій дав роз’яснення стосовно співпраці Фонду з дитячими оздоровчими закладами, ролі страхувальників і профспілкових організацій при закупівлі дитячих путівок за участю коштів Фонду.

Начальник відділу взаємодії з громадськістю і масово-роз’яснювальної роботи ГУ Міндоходів в Запорізькій області Світлана Ніколова зробила детальний аналіз податкового законодавства стосовно оздоровлення дітей. Всі отримали чіткі відповіді на поставлені питання.

На завершення семінару виступив головний технічний інспектор праці профспілок Микола Чос. Він нагадав присутнім про вимоги по забезпеченню охорони праці та безпечних умов проведення оздоровчої кампанії для дітей і підлітків.

Перед керівниками дитячих оздоровчих закладів виступили і запропонували свої послуги представники організацій, які бажають співпрацювати з питань постачання продуктів харчування.

Робота з підготовки матеріально-технічної бази дитячих оздоровчих закладів триває.

Профспілки разом з органами влади, місцевого самоврядування, роботодавцями, власниками таборів зроблять все від них залежне, щоб оздоровчий сезон 2014 року відбувся.

Дитячі оздоровчі заклади Запорізької області готові прийняти у себе дітей.

Більш детальна інформація щодо закладів додається:

Дитяча установа санаторного типу "Лісова пісня"

Дитячий оздоровчий заклад "ВОЛНА"

Дитячий оздоровчий табір ім. Гагаріна   (+додаток)  (фото 1)  (фото 2)

Дитяча установа оздоровлення та відпочинку "Стріла"

Дитяча оздоровча установа "Лазурные дали"  (фото 1)  (фото 2)  (фото 3)

Міжнаціональний дитячо-юнацький культурно-оздоровчий центр "Дружба"

АТ "Зміна"

Запорізька обласна рада профспілок