P1010765

 

 

14 квітня в залі засідань Сумської обласної ради профспілок відбулася зустріч голови Сумської обласної державної адміністрації Шульги В.П. з членами президії облпрофради. Розвиток соціального діалогу, подолання заборгованості по заробітній платі, забезпечення безпечних умов праці на робочих місцях – ось неповний перелік питань про які голови 17 найчисельніших профспілкових об’єднань  вирішили відверто поспілкуватися з новим очільником  влади.

 

Відкриваючи зустріч, голова Сумської обласної ради профспілок Євдокимова Т.О. коротко проінформувала присутніх про роботу, яка проводиться облпрофрадою по захисту економічних прав трудящих через укладені регіональну та районні угоди про співпрацю з органами влади та роботодавцями, колективні договори підприємств та організацій. Підсумком цієї роботи в 2013 році стали   2048 колективних договори, якими охоплено 156 тис. працівників (98% усієї чисельності працюючих, які мають профспілковий вплив) В них передбачено додаткових пільг в розмірі 37,6 млн. грн.  Серед підприємств, які мають позитивний рівень соціального захисту є ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об»єднання ім..Фрунзе», ПАТ «Сумихімпром», ПАТ «Бель Шостка Україна», ТОВ «Керамейя», будівельна компанія «Федорченко», Роменська центральна районна лікарня, Сумська обласна клінічна лікарня, ПАТ «Роменська гардинно-тюлева фабрика», ПАТ «Охтирський пивоварний завод», підприємства лісової галузі, комунальне підприємство «Глухівський тепловий район», Лебединське педагогічне училище.

Завершуючи виступ Євдокимова Т.О. висловила сподівання, що оновлена влада продовжить співпрацю з профспілками в форматі обласної тристоронньої соціально – економічної ради та запропонувала переглянути положення Розпорядження “Про посилення соціального діалогу та співпраці між органами влади, роботодавцями і профспілками області” з метою більш дієвого соціального діалогу.

Звертаючись до присутніх,  голова облдержадміністрації Шульга В.П. подякував за запрошення на зустріч а також висловив думку, що профспілкові комітети підприємств і організацій є саме тим органом, які забезпечують стабільність і розвиток в трудових колективах. Відповідаючи на чисельні запитання присутніх Шульга В.П. виявив зацікавленість у вирішенні шляхом діалогу гострих соціальних питань щодо збільшення розміру 1-го тарифного розряду працівникам бюджетних установ, переведення працівників закладів культури на повний робочий день, забезпечення підтримки закладів медичної допомоги.

Окремим напрямком спільної роботи голова облдержадміністрації виділив питання ліквідації заборгованої заробітної плати сума якої на сьогодні складає 55,6 млн.грн., в тому числі 9,6 – на економічно активних підприємствах. В присутності членів президії та засобів масової інформації  Володимир Шульга запропонував голові облпрофради Євдокимовій Т.О. приєднатися до роботи оновленого складу колегії обласної державної адміністрації, для того щоб профспілки області мали змогу безпосередньо приймати участь при розгляді питань, які вирішуються обласною владою.

 Всім присутнім було запропоновано долучитися до співпраці у забезпеченні зайнятості населення, соціально-економічного розвитку територій.

Зустріч голови облдержадміністрації з профспілковим активом Сумщини відбулася в атмосфері взаємопорозуміння сторін та надала сподівання на те, що проблеми кожного працюючого в області будуть почуті та вирішені.

 

 

Сумська обласна рада профспілок