Бон

 

Київська міська рада профспілок висловлює крайню стурбованість членів профспілок, профспілкових організацій соціально-економічною ситуацією, яка склалась в усіх сферах діяльності столиці України, а також відсутністю соціального діалогу для захисту працюючих киян, інвалідів та мало захищених верств населення. Про це говориться у зверненні профспілок Києва до влади і роботодавців, що було ухвалено під час зустрічі профспілкового активу столиці з головою Київської міської державної адміністрації Володимиром Бондаренко.

Мета  зустрічі – аналіз соціально-економічної ситуації в місті та відновлення соціального діалогу адміністрації, роботодавців та профспілок для соціально-економічного захисту киян.

У виступах голови Київської міської ради профспілок Валентина Мельника, представників галузевих профспілкових організацій, трудових колективів столиці наголошувалось, що міські профспілки застерігають владу і роботодавців, що труднощі, які виникли, не повинні бути перекладені тільки на плечі трудящих, котрі можуть найбільше постраждати через масові звільнення, невиплату або затримки з виплатою заробітної плати, нехтування вимог безпеки і умов праці, переведення працівників на скорочений робочий день і тиждень, згортання міських соціальних програм.

 

Бон1

 

«Профспілки зацікавлені в розвитку соціального діалогу, ми будемо підтримувати всі кроки міської влади щодо покращення рівня життя, соціально-економічного захисту людей, - сказав Валентин Мельник. – Але головне для профспілкових організацій столиці – забезпечення законних прав та інтересів працюючих киян та мало забезпечених громадян місця» ,

Разом с цим, підкреслювалось у виступах, профспілки вимагають, щоб заходи по стабілізації економічної ситуації в столиці, перш за все, передбачали раціональне використання наявних у місті матеріальних і фінансових ресурсів, недопущення розкрадання бюджетних коштів, залучення для розвитку економіки внутрішніх і зовнішніх інвестицій, збереження робочих місць.

 

Бон2

 

 

«Переконані, що всі ініціативи влади, які негативно впливають на рівень життя людей, мають ретельно обговорюватися в рамках соціального діалогу, зокрема під час укладання Територіальної угоди на новий строк, - говориться у зверненні профспілок до влади і роботодавців. -  Ми сподіваємось, що стурбованість нинішнього очільника міста соціально-економічним становищем, його бажання вивести, разом з роботодавцями, економіку з глибокої кризи у тому числі через ефективний соціальний діалог є щирими і будуть максимально реалізовані на користь мешканців столиці. Київська міська рада профспілок закликає соціальних партнерів негайно підготувати та запровадити програму дій з метою активізації економіки, збереження й розвитку виробництва, як основного джерела наповнення міського бюджету та захисту від безробіття».

 

Бон3

 

«Ми плідно працюємо з профспілками Києва, - запевнив Володимир Бондаренко. – В наших перспективних планах багато спільних соціально-економічних проектів, які мають за мету соціальний захист мешканців столиці, покращення їх життя, умов та безпеки праці». Він підкреслив, що Київрада збереться на наступне пленарне засідання сесії, ймовірно, вже в новому складі після виборів. «Що стосується бюджету, то тільки після першого півріччя законом дозволено перегляд бюджету, - проінформував він. - Перше півріччя вже потрапляє в зону діяльності нової ради і вона може спокійно переглянути бюджет по результатам».

Учасники діалогу з головою КМДА висловили побажання, щоб такі зустрічі стали регулярними.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ