ДНЕПР

 

Зустріч представників обласної тристоронньої соціально-економічної ради, на якій обговорювались питання збереження соціальних гарантій трудящих, а також перспектив підвищення заробітної плати на підприємствах області відбулась у Будинку спілок Дніпропетровська.

В заході взяли участь перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації А.Крупський, голова Федерації організацій роботодавців В.Сергєєв, керівник спільного представницького органу профспілок області, голова облпрофоб’єднання В.Дубіль, а також керівники галузевих профорганізацій гірничо-металургійного комплексу, машинобудування, енергетики, хімічної промисловості, залізничного та автомобільного транспорту. Вони висловили своє бачення нинішньої складної ситуації в країні та конкретних дій обласної влади для забезпечення життєдіяльності трудових колективів та всієї Дніпропетровщини в цілому.

Наголошувалось на необхідності в нинішніх умовах різкого зростання вартості життя спільного пошуку шляхів забезпечення передбачених колективними договорами соціальних гарантій трудящих і підвищення рівня оплати праці, підтримки вітчизняного товаровиробника (зокрема, щодо допомоги керівництва області у забезпеченні замовленнями «Південмашу» та Дніпропетровського агрегатного заводу).

Учасники заходу вирішили продовжувати консультації сторін діалогу як у рамках соціально-економічної ради, так і на галузевому рівні. Найближчим часом відбудуться зустрічі роботодавців та профспілок (за участі влади) підприємств ГМК, енергетики та інших галузей.

 

Прес-центр Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок