IMG 9376Сумщина – край працелюбних і відповідальних трудящих, принципових і солідарних спілчан. Дотримуючись вимог законів «Про охорону праці», «Про профспілки їх права та гарантії діяльності» виконуючи постанову Ради ФПУ від 12.12.2012 року «Про завдання   профспілкових організацій щодо забезпечення громадського контролю за дотриманням трудового законодавства» профспілкові організації всіх рівнів включилися в роботу по проведенню навчання з питань охорони праці громадських інспекторів та членів виборних профспілкових органів.

В 2013 році 375 представника профспілки вже пройшли навчання та перевірку знань з загальних питань охорони праці. На сьогодні за ініціативи Федерації профспілок України та при фінансовій підтримці Фонду соціального страхування продовжується масове навчання представників профспілок та громадських інспекторів.

В 2014 році заплановано проведення навчання 260 працівників. І це не кінцева кількість, все залежить від бажання профспілкових комітетів підвищити рівень знань своїх працівників та наладити роботу по охороні праці. Завдяки проведеній роботі практично на кожному підприємстві і в організації, де є профспілкова ланка, та яка виявила бажання до навчання запрацювали повноцінні комісії з перевірки знань працівників. Особливо важливо це для бюджетної сфери, де стан фінансування охорони праці за останні роки відбувався по залишковому принципу. Відбувається відродження триступеневого контролю, посилена робота за виконанням зобов’язань колективних договорів. за станом охорони праці. Активно включилися в цю роботу обласні профспілкові організації освіти і науки, охорони здоров’я, агропромислового комплексу, житлово – комунального господарства, АПК. Заслуговує на увагу досвід роботи в цьому напрямку профкому ПАТ «Сумихімпром». На цьому підприємстві навчання та перевірку знань пройшли 43 старших громадських інспектора праці.

Вже стало доброю традицією проведення навчання серед представників закладів, які входять до складу міської профспілкової організації освіти і науки України (голова Гога Людмила Миколаївна). Ось і цього року, завдяки організаційний роботі, проведеній на вищому рівні, 66 члена профспілки, серед яких робітники дитячих садочків, навчально виховних закладів та вишів, отримали посвідчення про навчання та перевірку знань. Члени комісії обласної ради профспілок на чолі з головою облпрофради Євдокимовою Т.О. одностайно відмітили високий рівень підготовки даної категорії працівників. Тож маємо сподівання, що отримані профспілковцями знання допоможуть зберегти життя та здоров’я працюючим, підвищиться культура праці на робочих місцях.

 

Сумська обласна рада профспілок

http://sprof.sumy.ua/index.php/novyny/55-tryvaie-profspilkove-navchannia