P1060786

 

Обласна комплексна ДЮСШ Закарпатської облради ФСТ «Україна» (директор Олександр Теметєв) займає помітне місце у підготовці спортивного резерву нашого краю. Тут культивуються чотири види спорту, відділення школи працюють в місті Ужгороді, Перечинському, Великоберезнянському та Ужгородському районах. За останні роки підготовлено 7 майстрів спорту, близько 40 кандидатів у майстри спорту, сотні спортсменів масових розрядів. Вихованці школи неодноразово були переможцями та призерами міжнародних, всеукраїнських та обласних змагань. Про досягнення ДЮСШ, соціальний захист спілчан йшлося на звітно – виборних профспілкових зборах Закарпатської обласної ради ФСТ «Україна».  

Але, разом з досягненнями у виступах на зборах голови профкому Олександра Теметєва, голови облради ФСТ «Україна» Владислава Кушнірчука, тренерів – викладачів Івана Пігана, Василя Перебзяка, Сергія Шпонтака та інших значна увага була акцентована на існуючих проблемах в роботі ДЮСШ, можливих шляхах їх вирішення, підтримці проблемних питань профспілками. Зокрема, як позитивне, відзначено, що питання про роботу ДЮСШ обласних рад ФСТ «Спартак», «Україна», «Колос» було розглянуто на засіданні президії Закарпатської облпрофради (голова Іван Король). В числі нагальних проблем – виділення коштів з бюджету Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, крім оплати праці, на учбово – спортивну роботу, придбання спортінветаря. Варто розглянути питання про відкриття цього літа спортивно – оздоровчих змін для вихованців ДЮСШ в стаціонарних оздоровчих таборах області. Ці питання адресовані директору виконавчої дирекції Закарпатського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Ігорю Сеглянику.  

Занепокоєні керівники та тренери можливим запровадженням (введенням) часткової плати за навчання в дитячо – юнацьких спортивних школах. Це питання надзвичайно важливе для Закарпаття, де заробітна плата є однією з найнижчих в Україні, багато працездатного населення не має роботи і змушена виїжджати за межі країни. З цього питання голова Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури, член Ради ФПУ Наталія Товтин звернулася до Міністра молоді та спорту України Дмитра Булатова.

Як показує моніторинг, зазначено в листі, значна частина ДЮСШ у Закарпатті розміщена в гірській і передгірській місцевості, а абсолютна більшість їх вихованців – з багатодітних і малозабезпечених сімей. Тому введення оплати за навчання в дитячо – юнацьких спортивних школах через низьку платоспроможність батьків унеможливить займатися фізкультурою і спортом для сотень юних закарпатців. Враховуючи ці обставини, обласна профспілка працівників культури, до складу якої входять фізкультурно – спортивні товариства, їх мережа ДЮСШ, просить не допустити запровадження (введення) часткової оплати за навчання в дитячо – юнацьких спортивних школах.

На звітно – виборних зборах головою профкому облради ФСТ «Україна» обрано тренера – викладача Сергія Шпонтака.

 

На фото:

- голова обради ФСТ «Україна» Владислав Кушнірчук (праворуч) разом із головою профкому Сергієм Шпонтаком обговорюють питання діяльності ДЮСШ.

 

Фото автора

Сергій Баранчиков

завідувач відділу

організаційно – гуманітарної роботи

Закарпатської обласної ради профспілок