ШКОЛА

 

Протягом квітня в Навчально-методичному центрі проведено останні заняття в Школах профспілкового активу в Носівському та Ічнянському районах, а також в Школі ораторського мистецтва.

На відміну від районних шкіл профактиву, робота яких вже стала доброю традицією, навчання в Школі ораторського мистецтва було запроваджено зовсім нещодавно. Учасниками курсу стали в основному молоді активні люди, більшість з яких представляли профспілкові організації студентів вищих навчальних закладів області.

Пілотне навчання в «Школі красномовства» виявилося напрочуд вдалим, про що свідчать одностайні відгуки учасників. Молоді оратори працювали над виробленням навичок переконання, комунікації, а також розвивали в собі культуру мовлення. Заняття проводились в тренінговій формі з використанням великої кількості завдань, ігор, індивідуальних вправ.

Випускниками Шкіл було вручено сертифікати про успішне закінчення навчання з найкращими побажаннями і надалі поповнювати скарбничку своїх знань та розвивати навички спілкування. Наступного навчального року Центр планує удосконалити навчальні курси та попрацювати над розширенням аудиторії профспілкового навчання.

 

Віталій Копиш,

заступник завідувача навчальним відділом Навчально-методичного центру Федерації профспілкових організацій Чернігівської області