2014-04-24 15.04.32

 

24 квітня п.р. у приміщенні Миколаївської обласної ради професійних спілок відбулась презентація Нової моделі вирішення трудових спорів в Україні (далі – Нова модель).

У заході взяли участь трудові арбітри, незалежні посередники НСПП, голови та представники галузевих профспілкових організацій області.

Відкриваючи захід, начальник Відділення Оксана Євченко  розповіла про роботу Експертної групи шведсько-українського проекту "Вирішення трудових відносин в Україні", яка розробляла Нову модель, зупинилась на сучасному стані та проблемах існуючої системи вирішення трудових спорів в Україні.

Голова Миколаївської обласної ради професійних спілок Юрій Толмачов поінформував учасників заходу про обговорення Нової моделі вирішення трудових спорів в Україні яке відбулось 18 лютого 2014 року на засіданні Національної тристоронньої соціально – економічної ради та про позитивну оцінку проведеної роботи з боку членів ради.

В ході презентації Нової моделі вирішення трудових спорів в Україні всім присутнім було розкрито її мету, принципи, основні риси та очікувані результати від запровадження. Особливу увагу зосереджено на поділі трудових спорів на спори про інтереси та спори про права, в основу якого покладено предмет спору. Також детально біло проаналізовано особливості позасудового та судового порядку вирішення трудових спорів.

Трудові арбітри та профспілковий актив долучились до активного обговорення нової моделі. В обговоренні взяли участь трудові арбітри: Роман Обручков, викладач кафедри цивільно-правових дисциплін Миколаївського комплексу Національного університету "Одеська національна юридична академія", Любов Онищенко, заступник голови облпрофради, Олексій Мирошниченко, голова Правління Миколаївської обласної громадської організації "Об’єднання економістів". Також думку про особливу важливість подальшої роботи над впровадженням та реалізацією нової моделі для представників профспілкового активу висловили Антон Яковлєв, голова Миколаївської обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу України та Микола Сторчак, заступник голови Миколаївської обласної організації профспілки працівників суднобудування України.

Учасники заходу висловили сподівання, що Нова модель буде втілена в життя, це дасть можливість підвищити рівень захищеності найманих працівників, і вирішення трудових спорів відбуватиметься в контексті європейського правового поля.

 

 

Миколаївська обласна рада профспілок

за матеріалами Відділення НСПП в Миколаївській області

 

2014-04-24 15.48.50