logo socspheri

ШАНОВНІ СПІЛЧАНИ, ПРАЦІВНИКИ Й АКТИВІСТИ!

Минуле десятиліття було насичене подіями та напруженою працею. Воно подарувало нам радість зустрічей, новий професійний та життєвий досвід, укріпило нас впевненістю в правильності вибору.

Сьогодні Профспілка є складовою частиною профспілкового руху України, діє у відповідності з Конституцією України і законами України “Про об’єднання громадян”, “Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності”, в своїй діяльності керується Кодексом законів про працю України, іншими нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до них, загальноприйнятими нормами і принципами міжнародного права профспілкового руху, а також основними документами Профспілки: Статутом Профспілки, Програмою діяльності „Підтримка. Захист. Гарантія”.

З перших кроків своєї діяльності Центральна Рада Профспілки активно використовує надані їй законодавством права щодо представництва та захисту колективних інтересів працівників галузі.

Пріоритетними завданнями у соціально-економічній сфері Профспілка вважає створення умов для забезпечення конституційного права членів Профспілки на працю і продуктивну зайнятість, підвищення реального рівня доходів членів Профспілки, створення ефективних стимулів до праці, підвищення її якості та продуктивності, розробки, укладення та виконання колективних договорів на кожному підприємстві, в установі та організації соціальної сфери, надання допомоги у вирішенні соціально-економічних проблем членів Профспілки.

Профспілка здійснює представництво та соціально-економічний захист працівників соціальної сфери через  Галузеву угоду, яка укладається з Міністерством соціальної політики України та передбачає зобов’язання сторін у сфері виробництва та трудових відносин, оплати праці та підвищення реального рівня доходів працівників, покращення умов і охорону праці, соціального захисту та задоволення духовних потреб, організації оздоровлення членів Профспілки та членів їх сімей.

Варто відзначити значний особистий вклад кожного представника профспілкового активу галузевої Профспілки, ветеранів профспілкового руху, котрі своєю людяністю, взаєморозумінням та готовністю допомогти у захисті трудових прав працівників неодноразово доводять важливість діяльності Профспілки. Ми разом, об’єднані – це передумова прогресивного розвитку Профспілки. Головне – не зупинятись і завжди бути на крок попереду. Ми впевнені, тільки в згуртованності можна досягти успіху.

Від усієї душі зичу Вам і Вашим близьким міцного здоров’я, добра, радості, і достатку. Нехай нове десятиліття профспілкового життя несе в собі злагоду, благополуччя і  впевненість у майбутньому!

З вдячністю за співпрацю

Голова Профспілки працівників соціальної сфери України