2014-05-06-1163

 

Шостого травня 2014 р. в м. Боярці відбувся третій пленум ЦК Профспілки працівників лісового господарства України.

В роботі пленуму взяли участь Голова Державного агентства лісових ресурсі України Черняков Валерій Вікторович, радник Голови Гутник Андріян Юрійович та заступник Голови Федерації профспілок  України Драп’ятий Євген Михайлович.

 Голова ЦК Профспілки Кривов’язий Степан Йосипович в своїй доповіді зупинився на питаннях поточного стану лісогосподарської галузі та першочергових завданнях профспілки в сучасних умовах.

Зокрема відмітив, що  Пленум проходить в дуже непростий час як для країни так і для нашої галузі. В умовах антикризових заходів, які направлені на економію коштів та подолання бідності, профспілкові організації галузі сьогодні, як ніколи, спрямовують свої зусилля на здійснення  громадського контролю за дотриманням трудового законодавства, вимог охорони праці на питання захисту соціально-економічних прав та інтересів працівників, дотримання норм міжнародного й національного законодавства та принципів соціальної справедливості.

Галузева угода між Державним агентством лісових ресурсів України і галузевою профспілкою є нормативним актом, який регулює виробничі, трудові та соціально-економічні відносини, узгоджує інтереси працівників і власників на лісогосподарських підприємствах сфери управління Держлісагентства України. Прийняті за цією угодою зобов’язання та домовленості є обов’язковими і тому всі вони застосовані, як  мінімальні гарантії, при укладенні колективних договорів  на 2014 рік  майже на всіх лісогосподарських підприємствах, установах та організаціях.

Сприяння розвитку виробництва є одним із основних  завдань галузевої угоди та колективних договорів лісогосподарських підприємств.

 Підтвердженням дієвості соціального партнерства на підприємствах є те, що за підсумками минулого року і 1 кварталу 2014 року в лісовій галузі України успішно виконанні державні завдання по створенню і вирощуванню молодих лісів, забезпечено належний рівень ведення господарства у лісовому фонді Держлісагентства,  зросли обсяги реалізації лісопродукції в  порівнянні з попереднім роком.

Як результат – у 2013 році своєчасно виплачувалась заробітна плата працівникам, рівень якої  в цілому по галузі зріс на 10% порівняно з 2012 роком.

Заробітна плата є найголовнішим показником соціального характеру і станом на 1 квітня 2014 року середньомісячна заробітна плата склала 3099 гривень в цілому по галузі.

Проте в більшості підприємств лісостепової та степової зони вона значно нижча.

А на даний час, викликає занепокоєння затримка виплати  навіть такого рівня заробітної плати.

На  більшості підприємств лісової галузі проводиться значна робота по забезпеченню належних умов праці. У 2013 році понад 35 млн. грн. було направлено на фінансування заходів з охорони праці. Але роботу з охорони праці прийнято оцінювати рівнем виробничого травматизму, а цей показник на жаль залишається високим. У 2013 році на виробництві сталося 48 нещасних випадків, в тому числі 8 смертельних.

Обласні управління та підприємства проводять значну роботу по координації робіт та контролю за виконанням заходів, спрямованих на збереження життя, здоров’я та працездатності людей в процесі праці. Профспілковим же комітетам необхідно більше приділити уваги виконання умов Угоди і колдоговорів по здійсненню громадського контролю за станом охорони праці на підприємствах з тим, щоб своєчасно виявляти проблемні ситуації, які часто ще фіксують контролюючі органи, співпрацювати із керівниками по вирішенню питань розвитку виробництва за умов впровадження безпечних методів організації праці. Спільно працювати над тим, щоб незадовільний стан охорони праці не лягав важким тягарем на економіку підприємства і тим самим на добробут працівників колективу.

Соціальні показники знаходяться в прямій залежності від економічної стабільності підприємств. 

Про високу віддачу колективних договорів свідчить той факт, що на запровадження непередбачених законодавством гарантій і соціально-побутових пільг працівникам і членам їх сімей більшістю підприємств направляються значні кошти.  Надаються одноразові  грошові допомоги до державних, професійних свят, ювілейних, пам’ятних дат виплати матеріальне заохочення працівникам при виході на пенсію. Виділяються кошти на лікування,  на ритуальні послуги та інші потреби працівників. 

Асигнування профспілки направляються переважно на матеріальну допомогу працівникам, а  підприємств - на вирішення житлових проблем, оздоровлення працівників, проведення культурно-масових заходів.

Але на жаль в цих питаннях кращими є показники по ресурсних областях, незадовільними ж вони залишаються переважно на підприємствах степової лісорослинної зони.

Працівники лісу приймають активну участь у виконанні галузевих заходів з фізичної культури і спорту. Характерною особливістю всіх культмасових і спортивних заходів, є фінансова підтримка підприємств. Активна участь всіх – це традиція лісівників яка гідна наслідування. 

Протягом минулого року, як і в попередні,  працівниками ЦК профспілки, за участю керівників обласних профорганів, було здійснено цілий ряд перевірок дотримання трудового законодавства та інших нормативних актів як юридичного так і економічного характеру.  Перевірками виявлені окремі порушення вимог законодавства з питань прийняття та звільнення з роботи, ведення трудових книжок, надання відпусток та відкликання з них, оплати  праці,  залучення до роботи у вихідні та святкові дні, виконання колдоговорів тощо. Значна частина підприємств ще не забезпечує установлення тарифних ставок і окладів працівникам, розрахованих відповідно до вимог Закону України «Про оплату праці» та норм Галузевої угоди.

За інформацією обласних профорганів, в порядку здійснення громадського контролю за дотриманням законодавства про працю, на підприємствах галузі, профспілковим активом у 2013 році було проведено 467 перевірок, в тому числі з територіальною інспекцією  Держпраці – 48 та спільно з органами прокуратури – 2 перевірки.

В результаті виявлено  622 випадки порушень, за допущення яких було  притягнуто до дисциплінарної відповідальності 22 особи.

Часто грубо порушуються права профспілки. При повній відсутності заборгованості із виплати заробітної плати, роботодавці, як і раніше, не виконують свій обов’язок щодо створення умов для діяльності профспілкових організацій в частині перерахування профвнесків, утриманих із зарплати працівників.

Станом на 1 січня 2014 року заборгованість по перерахуванню профвнесків склала 2945,4 тис.грн.

Найгірша ситуація в Бучацькому та Тернопільському лісгоспах Тернопільського облуправління.

Окрім цього, на ефективність виконання усією Профспілкою правозахисних функцій негативно впливає неправомірна позиція окремих роботодавців щодо небажання підтримувати належні партнерські відносини з профорганізаціями.

Профспілку надзвичайно турбує питання значного скорочення працівників галузі протягом останніх років. Звичайно, оптимізація чисельності здійснюється завдяки покращенню технічного оснащення підприємств, здійсненню більшості робіт приватними структурами, але ж ми, як профспілківці, в першу чергу повинні піклуватися про збереження трудових колективів та соціально-економічний захист працівників галузі.

Голова ЦК профспілки звернувся до керівника  Держлісагентства з пропозицією приймати рішення щодо скорочення працюючих, під час реорганізації галузі, за погодженням з Центральним комітетом профспілки працівників лісового господарства України.

 

Які ж  першочергові завдання стоять перед галузевою профспілкою.

 

Враховуючи реальний стан економіки, який не дає можливості фінансово забезпечити зростання існуючих у країні соціальних стандартів у 2014 році, так як протягом року не передбачається збільшення мінімальної заробітної плати, наше першочергове завдання зберегти трудові колективи, консолідувати свої зусилля, щоб захистити трудові права працівників та в першу чергу не допустити зниження рівня соціального захисту найбільш незахищених категорій працівників.

Разом з роботодавцями, вирішувати питання, щодо заготівлі та вивезення деревини штатними працівниками державних лісогосподарських підприємств, а не використанням для цього послуг приватних структур, ставити питання перед Урядом країни, щодо забезпечення підприємств державними коштами на проведення  лісокультурних заходів.

Ми очікуємо від нового керівництва галуззю практичних кроків для підвищення престижності галузі, в умовах жорсткої економії, розподіл бюджетних коштів має бути чітким та прозорим, з урахуванням ресурсних можливостей того чи іншого регіону.

Керівники обласних організацій профспілки взяли активну участь в обговоренні доповіді Голови ЦК профспілки і намагалися привернути увагу  керівництва галузі, вищестоящого профспілкового органу до проблем галузі, які хвилюють спілчан.

В обговоренні виступили голови обласних профорганізацій: Хмельницької (Ковальчук Т.А.), Рівненської (Сідлецький О.С.), Тернопільської (Рибачук Л.Ф.), Донецької (Шебалков О.В.), Кіровоградської (Токарчук В,М.), Сумської (Шпакович М.М.), Херсонської (Глод М.М.), Івано-Франківської (Хомишин І.М.), Вінницької (Івацко І.Д.) 

Детально йшлося про існуючі проблеми галузі та пропозиції, щодо шляхів їх вирішення, зокрема:

- проблемним залишається рівень заробітної плати, який хоч і зростає, але є ще не високим,  особливо на підприємствах південного регіону та  держслужбовців обласних управлінь лісового та мисливського господарства;

- максимальне збереження трудових колективів, залучення штатних працівників підприємств до виконання лісокультурних та інших робіт;

- вирішення житлових питань, в тому числі і виділення земель для забудівлі;   

- вирішення проблеми оздоровлення працівників галузі і в тому числі -дітей; 

- звернутися до Уряду з питанням повернення фахових учбових закладів в галузь;

- ініціювати звернення до Верховної Ради України щодо прискорення прийняття удосконаленого Закону України «Про колдоговори» та Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про благодійництво та благодійну діяльність»;

- проаналізувати доцільність введення електронного обліку деревини на всю заготовлену лісопродукцію та врахувати зарубіжний досвід при його введенні;

- виконання вимог норм Галузевої угоди щодо перерахування підприємствами утриманих профспілкових внесків;

- найактуальнішим на сьогодні є питання своєчасного фінансування лісогосподарської галузі, яке часто затримується із-за не підписання паспорта бюджетної програми;

- на всіх посадах лісової галузі повинні працювати лише професіонали, призначення яких повинно здійснюватись у строгій відповідності до кваліфікаційних вимог. Це стосується і керівників підприємств, установ та організацій;   

- розглядати на колегії Держлісагентства за участю представників профспілки питання виконання Галузевої угоди та колдоговорів підприємств;

- при підписанні контракту з керівником підприємства розглядати інформацію надану облпрофорганізацією про виконання підприємством норм Галузевої угоди;

- поновити введення до складу колегії Держлісагентства Голови ЦК галузевої профспілки, а голів обласних профорганізацій до складу колегій облуправлінь.

Вислухавши, всі виступи членів ЦК Профспілки про нагальні проблеми підприємств галузі та пропозиції щодо стану їх вирішення, Голова Держлісагентства Валерій Черняков першочергово пояснив ситуацію щодо несвоєчасного фінансового забезпечення виконаних обсягів весняних лісокультурних робіт, яка склалася в галузі станом на 6 травня, та проінформував, що їх причиною була затримка з підписанням паспорта бюджетної програми 1901060 «Ведення лісового і мисливського господарства, охорона і захист  лісів в лісовому фонді».

Керівник галузі також відмітив, що необхідно  по максимуму продавати готову продукцію, а не сировину, що дасть можливість створювати нові робочі місця. Необхідно знищити корупційні схеми, позбавитися від фірм, через які вівся тіньовий бізнес. Щоб все це здійснити, кадрових ротацій не оминути.

Разом з тим, Валерій Черняков наголосив, що керівництво буде вирішувати питання повернення в галузь лісових учбових закладів та діючих оздоровчих закладів, а також відновити роботу санаторію-профілакторію ДП «Колківське ЛГ» Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Керівник галузі запевнив, аби позбутися ганебного тавра, лісівнича галузь буде працювати чітко в правовому полі та прозорості в усьому.

Радник Голови Гутнік А.Ю. повідомив, що в даний час здійснюється аналіз діяльності підприємства «Укрлісконсалтинг». Крім того, проводиться аналіз доцільності введення електронного обліку  всіх видів лісо продукції та ви вчення питання його здешевлення.

Заступник Голови Федерації профспілки України Драп’ятий Євген Михайлович у своєму виступі позитивно оцінив стурбованість роботодавців і профспілки лісової галузі за підвищення ефективності лісогосподарського виробництва, яке є запорукою стабільного фінансового стану підприємств, а відтак і задоволення соціальних потреб галузі, побажав сторонам бути солідарними в бажаннях і діях, щоб спільними зусиллями забезпечити конституційні права і свободи працівників лісового господарства.

Пленум прийняв відповідно постанову з урахуванням всіх пропозицій.

Профспілковці сподіваються на тісну співпрацю з роботодавцями на користь лісу та його працівників.

 

                                                                    Прес-служба ЦК Профспілки

                                                                                працівників лісового господарства України