P1060795

 

Закарпатська обласна профспілкова організація працівників культури (голова – член Ради ФПУ Наталія Товтин) однією з перших серед галузевих профспілок області проводить звітно – виборну кампанію в профорганізаціях галузі. На засіданні президії обкому профспілки було розглянуто питання про хід проведення звітів і виборів в профспілкових організаціях галузях культури нашого краю.

         Активізації та ефективності цієї роботи сприяло проведення обласного огляду –конкурсу на кращу первинну профспілкову організацію у 2013 році, переможці якого відзначені грамотами ЦК профспілки працівників культури України, дипломами, подяками та грошовими винагородами  обкому профспілки. Завдяки покращенню роботи з організаційно-фінансового зміцнення профспілки, мотивації профспілкового членства у порівнянні з попереднім роком кількісно зросли профорганізації галузей культури Тячівського,  Перечинського,  Рахівського, Виноградівського районів.

Організовано, за високої активності спілчан,  пройшли і своєчасно завершилися звіти і вибори в первинних профорганізаціях  Берегівського (голова Єва Варга), Міжгірського (голова Тарас Бойчук) районів, закінчується ця робота в Іршавському районі (голова Оксана Сідор). На засіданнях цих райкомів профспілки було затверджено графіки проведення звітів і виборів у первинних профорганізаціях. Основна увага  на звітно-виборних зборах приділялася аналізу діяльності профорганізацій щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів працівників закладів культури, бібліотек, ДШМ, редакційних колективів, виконанню колективних договорів і угод тощо. Інформації  про звітно-виборні збори в профорганізаціях  галузі  публікувалися в міськрайонних газетах.

Як зазначалося, пропозиції  і зауваження, висловлені в ході звітів і виборів, взято на контроль новообраними профспілковими органами. Про окремі проблеми, й зокрема,  зменшення надбавок педагогічним працівникам  ДШМ, несвоєчасної виплати зарплати журналістам, невиплати окремими сільськими радами матеріальної допомоги культпрацівникам на оздоровлення, поставлено до відома  місцеві органи  влади  для  відповідного реагування.

Голова обласної профспілкової  організації Наталія Товтин, члени президії Леонтій Ленарт, Галина Акулова, Ірина Власик, Марія Гомонай, Василь Вовчок, голови районних профспілкових організацій акцентували увагу на необхідності якісного завершення звітно – виборної компанії, її використання для піднесення іміджу галузевої профспілки, мотивації профспілкового членства.  Закінчиться ця робота проведенням  обласної звітно – виборної профспілкової конференції працівників культури, яка відбудеться в листопаді цього року.

На засіданні президії обговорено також питання підготовки та проведення літнього оздоровлення дітей працівників галузі,  про що інформувала головний бухгалтер обкому  профспілки Світлана Кузич. Розглянуто також питання проведення в місті Мукачеві ІІ-ої обласної галузевої спартакіади закладів та установ культури та  традиційного футбольного турніру серед команд засобів масової інформації до Дня журналіста в місті Ужгороді, організатором якого є обласна профспілкова організація. 

 

На фото:

- веде засідання президії голова обкому профспілки працівників культури Наталія Товтин.

- про підготовку до оздоровлення дітей інформує головний бухгалтер Світлана Кузич.

- (зліва направо) профспілкові активісти Леонтій Ленарт, Єва Варга, Софія Рябець, Галина Акулова, Василь Вовчок обговорюють проблеми культури. 

 

Фото автора

Сергій Баранчиков,

завідуючий відділом

 організаційно-гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради

 

P1070099

 

P1070104