Профспілки та фонд соцстраху визначили орієнтири оздоровлення дітей у Закарпатті.

В Закарпатській облпрофраді відбувся семінар – нарада організаторів літнього оздоровлення дітей, який провели обласна рада профспілок та виконавча дирекція обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. В ньому взяли участь керівники та головні бухгалтери обласних галузевих профспілок, виконавчих дирекцій Фонду соцстраху, дитячих оздоровчих закладів, представники владних структур, контролюючих органів - усього понад 120 учасників.

Відкриваючи семінар, голова Закарпатської облпрофради Іван Король підкреслив, що завдяки спільним зусиллям профспілок, виконавчих дирекцій Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, господарників, керівників оздоровниць, залученню коштів з різних джерел фінансування торік в області було оздоровлено понад 8 тисяч юних закарпатців. Закарпатську облпрофраду було нагороджено почесним знаком Федерації профспілок України «Шана і подяка». Незважаючи на фінансові труднощі, ці орієнтири оздоровлення передбачено зберегти і в нинішньому році. Тому важливим питанням у фінансуванні оздоровчої кампанії є залучення коштів, крім соцстраху, з інших джерел, й передусім, господарників, профспілок, батьківської доплати, спонсорів тощо.

Від імені учасників зібрання Іван Король запропонував звернутися до всіх членів правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності з пропозицією невідкладно розглянути питання про збільшення часткового фінансування на оздоровлення дітей з 43 до 55 гривень на один людино – день, враховуючи різке подорожчання цін на продукти харчування, паливо-мастильні матеріали, ліки, а також економію коштів у зв’язку з відмовою від санаторних путівок в Автономну Республіку Крим.

Як зазначив директор виконавчої дирекції Закарпатського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Ігор Сегляник, у 2014 році на проведення оздоровлення дітей за рахунок коштів Фонду соцстраху, передбачених регіональною програмою щодо відновлення здоров’я застрахованих осіб та членів їх сімей, виділено 17,500 тис. грн., в тому числі на часткове фінансування – 2,751 тис. грн., на придбання путівок за повну вартість – 14,749 тис. грн.

Перший заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Андрій Сербайло наголосив на важливості якісного і змістовного проведення літнього оздоровлення дітей, належного і своєчасного фінансування цієї роботи, постійного контролю за цими питаннями з боку облдержадміністрації. Окремі напрямки оздоровлення дітей за рахунок місцевого бюджету висвітлили директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Маріанна Кляп та заступник директора департаменту – начальник управління молоді та спорту Віталій Ерфан.

На окремих проблемах забезпечення норм санітарного законодавства, організації харчування та проживання дітей в оздоровчих закладах, відповідальності керівників та працівників оздоровниць за дотриманням правил протипожежної безпеки, створення безпечних умов праці та відпочинку в оздоровчих закладах зупинилися у своїх виступах відповідальні працівники обласної інспекції у справах захисту прав споживачів, Управлінь Держсанепідслужби та Державної Служби надзвичайних ситуацій України, територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області. На численні запитання організаторів літнього оздоровлення дітей було дано аргументовані відповіді.

Підсумки семінару – наради підбив голова Закарпатської облпрофради Іван Король.

На фото:

 

P1070134

- президія зібрання;

 

P1070124

- учасники семінару – наради;

 

P1070139

- проблеми оздоровлення обговорюють (справа наліво) голова облпрофради Іван Король, перший заступник голови облжержадміністрації Андрій Сербайло, директор виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соцстраху Ігор Сегляник, заступник голови облпрофради Василь Захарець.

 

Фото автора

Сергій Баранчиков

завідувач відділу

організаційно – гуманітарної роботи

Закарпатської обласної ради профспілок