Logo mashprilad

 

21травня відбулося чергове засідання Центральної Ради профспілки «МАШПРИЛАД» України, в роботі якого прийняв участь очільник ФПУ Г. В. Осовий.

Незважаючи на складну суспільно-політичну ситуацію в державі на робочий форум профспілки прибули представники – члени Ради з усіх областей України.

На початку засідання головою Профспілки Кубраченком А. В., за найкращі результати профспілкової діяльності у 2013 році були вручені дипломи лауреатів премії імені В. Г.Білявського – одного з засновників Профспілки:

- Бондарчуку Анатолію Володимировичу – голові Донецької обласної ради профспілки, як «Кращому керівнику виборного органу територіальної організації профспілки»;

- Бойчуку Зіновію Івановичу – голові профкому ПАТ «Промприлад» (м.Івано-Франківськ) та Ніколаєву Юрію Олександровичу – голові профкому ДП «Хмельницькстандартметрологія» у номінації «Кращий голова профспілкового комітету».

Перед засіданням Центральної Ради про діяльність Мінекономрозвитку України проінформував директор адміністративно-господарського департаменту Довбань І. М.. Він також відповів на запитання учасників засідання щодо дій Міністерства по підготовці нормативно-правових документів з покращення конкурентоздатність машинобудівної продукції на європейському ринку, з перспектив діяльності сфери технічного регулювання і запропонував об’єднати зусилля міністерських фахівців і активу профспілки у вирішенні нагальних проблем трудових колективів і економіки в цілому.

Згідно порядку денного були розглянуті питання «Про першочергові завдання та дії профспілки, її територіальних і первинних організацій в сучасних умовах», «Про стан укладання колективних договорів в поточному році», «Про практику роботи Донецької обласної організації профспілки по виконанню статутних повноважень та рішень VI з’їзду профспілки». Цікавою і змістовною була інформація Бондарчука А.В., голови цієї облради профспілки, щодо фінансового обслуговування облрадою первинних профорганізацій, щодо співпраці зі спорідненими профспілками, щодо роботи з надання послуг на договорній основі по підготовці та укладенню колективних договорів на підприємствах де відсутні профспілкові організації, щодо збереження профспілкового членства.

Були прийняті постанови з організаційних питань, у тому числі «Про скликання VII з’їзду профспілки машинобудівників та приладобудівників України», а також по звіту про виконання бюджету ЦР профспілки на 2013 рік і звіту голови ЦР профспілки про його діяльність у 2013 році.

Учасники засідання прийняли Заяву до Верховної Ради України, в.о. Президента України, Кабінету Міністрів України щодо прийняття невідкладних заходів по забезпеченню миру та спокою в державі.

Центральна Рада профспілки одноголосно прийняла постанову, згідно якої висунула кандидатуру Осового Григорія Васильовича для обрання головою ФПУ на наступному засіданні Ради ФПУ. 

 

Профспілка машинобудівників

та приладобудівників України