v-2012-godu-roznichnye-prodazhi

 

На виконання доручення Прем'єр-міністра України від 22.04.2014 № 7271/21/1-13 Мінекономрозвитку направило СПО профспілок, Всеукраїнській профспілці торгівлі на погодження проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання внутрішньої торгівлі».

На протязі останніх років профспілка неодноразово піднімала на всіх рівнях питання про розробку закону про внутрішню торгівлю. Відповідний проект був розроблений, два роки над ним працювала робоча група, до якої входили і представники профспілки. Але завдяки діям лобістів бізнесу законопроект був знятий з розгляду.

Документ, який надійшов на погодження, є альтернативою закону про внутрішню торгівлю. Тому Всеукраїнська профспілка торгівлі підтримала необхідність прийняття даного законопроекту для проведення якісних змін у галузі внутрішньої торгівлі, зняття питань монопольної поведінки на торговому ринку, незбалансованості дій постачальників товарів і підприємств торгівлі, недостатності забезпечення населення торговельними площами, ефективного розміщення об»єктів торгівлі тощо.

 

ЦР Всеукраїнської профспілки торгівлі