Молодіжна рада 29.05.14 002

 

У приміщенні Миколаївської обласної ради профспілок відбулось чергове щоквартальне засідання молодіжної ради облпрофради.

Захід було поєднано з проведенням правопросвітницьких заходів в рамках Угоди про співпрацю облпрофради та інспекції з питань захисту прав споживачів у Миколаївській області та присвячено темі:Захист прав споживачів при закупівлі товарів через Інтернет-магазин”.

Для обговорення цього питання та обміну досвідом зібралися представники галузевих обласних профорганізацій торгівлі, соціальної сфери, державних установ, освіти та науки, а також молоді профактивісти підприємств ПАТ “Укртелеком” та УДППЗ “Укрпошта”.

Перед профспілковою молоддю виступила заступник начальника інспекції з питань захисту прав споживачів у Миколаївській області Ірина Циган, яка проінформувала присутніх про те, що являє собою Інтернет-магазин і яку він має правову основу.

Виступаюча зробила акцент на необхідності оформлення договору купівлі-продажу, що закріплено в Правилах продажу товарів на замовлення, затверджених наказом Міністерства економіки України № 103 від 19.04.2007 року. Крім того, перед укладенням договорів споживач повинен ознайомитись з інформацію про місцезнаходження офісу Інтернет-магазину, основні характеристики продукції, ціну, включаючи плату за доставку, та умови оплати, гарантійні зобов'язання та інші послуги, пов'язані з утриманням чи ремонтом продукції, інші умови поставки або виконання договору.

Усі присутні отримали практичні поради щодо дій для відстоювання прав споживачів у різних ситуаціях. Учасникам засідання були також продемонстровані приклади неякісної продукції. Жваве обговорення питань показало важливість і актуальність теми.

 

Миколаївська обласна рада профспілок

 

Молодіжна рада 29.05.14 008

 

Молодіжна рада 29.05.14 012