WP 20131107 002

29 травня 2014 року відбулася конференція трудового колективу Калуської ТЕЦ, на якій адміністрація  та голова профкому Лідія Анатієнко звітували про виконання Колективного договору за 2013 рік. Цього року ТЕЦ знаходиться в надзвичайно складних умовах. Через політичну ситуацію в країні, основний споживач теплової енергії  «Карпатнафтохім» зупинився невідомо на який час, як результат Теплоелектроцентраль зупинилася на 6 місяців. Профкому вдалося домовитися з адміністрацією про оплату праці людей на час простою.

В 2013 році ріст зарплати для працівників склав 6%. На оплату праці використано 3 млн. 100 тис. грн., на 1 млн. грн.. видано матеріальної допомоги. Профком не допустив скорочення чисельності працюючих. Зі 183 пунктів колективного договору виконано 182 пункти.  Не виконаний лише один пункт договору в повному обсязі, – в частині підняття рівня заробітної плати, у зв’язку з важким економічним станом.

Працівники ТЕЦ покращували своє здоров’я на морському узбережжі, в санаторіях Трускавця, Моршина, Хмільника, Черче. Діти працівників оздоровлювалися в дитячих оздоровчих таборах. Також заключено договір, який дає змогу працівникам круглорічно оздоровлюватися на термальних водах в м. Берегово Закарпатської області.  В зимовий період вихідними днями працівники їздять на Буковель.

У новоприйнятому колективному договорі на 2014-2016 роки прописано до найменшої дрібниці умови зайнятості та оплати праці на час простою різним категоріям працівників КТЕЦ.

В постанові конференції прийнято рішення про необхідність  винайдення коштів на проведення реконструкції КТЕЦ, яка забезпечить їй незалежність від сьогоднішнього споживача – «Карпатнафтохіму».

Всі ці досягнення трудового колективу здобуті завдяки партнерській співпраці між профспілкою, адміністрацією ТЕЦ та адміністрацією «Укрінтеренерго».

Василь Гриньків,

голова Івано-Франківської обласної Ради профспілки

працівників енергетики та електротехнічної промисловості