1400314286 tabir 01

Саме для збереження життя і зміцнення здоров’я батьки відправляють своїх дітей в літні оздоровчі заклади. Щоб не допустити травмування дітей і харчових отруєнь під час відпочинку, ще до відкриття дитячих оздоровчих закладів необхідно їх обстежити. З цією метою Київською міською державною адміністрацією, за наполяганням Міськпрофради, була створена робоча група по перевірці готовності дитячих оздоровчих закладів до проведення літнього оздоровлення. До складу цієї групи включено начальника Управління охорони праці та здоров’я Міськпрофради Василя Якібчука.

За минулий тиждень робочою групою було обстежено сім дитячих оздоровчих закладів, які будуть оздоровлювати київську малечу в цьому сезоні. Серед обстежених, зокрема, дитячі табори «Антей» і «Сокіл», які належать підприємству ДП «Антонов», «Лісовий» і «Світанок», що належать державним установам міста, «Хвиля» (Акціонерної компанії «Київводоканал»), «Пуща-Водиця» - профспілки працівників освіти і науки. П’ять дитячих оздоровчих закладів на час обстеження були цілком готові до відкриття, а двом ще потрібно отримати санітарний паспорт від районних СЕС.

Що стосується безпечного перебування дітей в літніх оздоровчих закладах, то в окремих, – необхідно терміново зрізати сухе гілля і сухі аварійні дерева на території, щоб запобігти травмуванню дітей та дорослих. Обстеження дитячих оздоровчих закладів буде й надалі продовжуватись цією робочою групою. Технічна інспекція праці Київської міськпрофради контролюватиме стан безпечного перебування дітей в оздоровчих закладах протягом всього літнього періоду.

Управління охорони праці та здоров’я

Київської міської ради профспілок