111111 010

 

 

12 червня 2014 року відбулось пленарне засідання Ради Федерації профспілок Вінницької області з порядком денним:

 

- ”Про завдання профспілок області щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів працюючих в сучасних умовах”;

 

- ”Про роботу ФПО та її членських організацій щодо забезпечення захисту духовних прав та інтересів членів профспілок”.

 

Відкрив та вів засідання Ради Голова Федерації профспілок області Володимир Паращук.

 

В засіданні взяли участь: члени Ради Федерації, керівники членських організацій ФПО, начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області  Микола Черненко, директор Департаменту соціальної політики облдержадміністрації Марина Коваль, директор Вінницького обласного Центру зайнятості Вячеслав Гаврилюк, начальник управління культури облдержадміністрації Марія Скрипник, начальник регіонального відділення НСПП у Вінницькій області Іван Андрущак, начальник Територіальної державної інспекції з питань праці у Вінницькій області Сергій Оборончук, голови районних координаційних рад голів профкомітетів, заступники керівників членських організацій ФПО, члени молодіжної ради ФПО, працівники Апарату ФПО,  представники ЗМІ.

 

З доповіддю Про завдання профспілок області щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів працюючих в сучасних умовах”  виступив перший заступник Голови ФПО Микола Колесник.

 

В обговоренні виступили:

 

-    Мельник Г.Ю. – голова Шаргородського районного комітету профспілки працівників освіти і науки, голова районної координаційної ради голів профкомітетів;

-    Любива Н.П. – голова первинної профспілкової організації КП ”Вінницька транспортна компанія”;

-    Довгань О.В. – заступник голови обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я, голова студентського профкому Вінницького Національного медичного університету ім. М. Пирогова;

-    Оборончук С.А. -  начальник територіальної державної інспекції з питань праці у Вінницькій області;

-    Шпачук Є.С. – заступник голови обласної організації профспілки працівників АПК;

 

З інформацією ”Про роботу ФПО та її членських організацій щодо забезпечення захисту духовних прав та інтересів членів профспілок”  виступила заступник Голови ФПО Світлана Анпольська. В обговоренні взяла участь Людмила Янчук – директор Палацу культури, відпочинку і спорту Прометей ДТЕК Ладижинська ТЕС.

 

Голова Федерації профспілок області - Володимир Паращук підвів підсумки обговорення і наголосив, що ситуація в державі потребує критичного аналізу нашої роботи на її відповідність сучасним очікуванням членів профспілок та викликам часу. Головне завдання профспілок – зробити так, щоб праця для трудівника нарешті стала рентабельною. Тобто такою, яка б дала можливість не тільки відтворити свою робочу силу, але й належно утримувати свою сімю і не звертатися за допомогою до держави. Це вимога часу, вимога економіки. Розрахунки профспілкових фахівців показують на необхідність трикратного зростання заробітної плати.

В надскладних умовах сьогодення, коли відбувається справжній наступ на права трудящих, необхідно повною мірою використовувати можливості колективних договорів для захисту законних прав та інтересів членів профспілок. Висловив думку, що соціальний діалог в сучасних умовах потребує серйозного переформатування з акцентом на ефективність. Зауважив, що попереду надзвичайно серйозна та складна робота, і саме від злагодженості дій усіх владних, профспілкових структур і об’єднань роботодавців залежить формування позитивного результату, відтак – поліпшення життя спілчан.

Загалом двері профспілкового будинку відкриті для всіх, кому потрібна наша підтримка й допомога.

 

На засіданні Ради було ухвалено відповідні  постанови з обговорюваних питань.

 

 

Федерація профспілок Вінницької області

 

111111 013

 

p1550906