narada1

 

 

11-12 червня 2014 року на базі санаторію «Україна» м. Черкаси за сприяння Регіонального представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі відбувся семінар на тему «Соціальний діалог на територіальному рівні: європейські підходи профспілок щодо участі у формуванні та реалізації регіональної політики». Метою семінару був  пошук пріоритетів 3-сторонньої взаємодії на територіальному рівні та посилення впливу профспілок на прийняття рішень.

Навчання пройшли представники профспілкової сторони територіальних тристоронніх соціально-економічних рад Черкаської і Кіровоградської областей.

Про становлення соціального діалогу в Україні, достягнення та проблеми регіонального рівня розповіли керівник секретаріату СПО об’єднань профспілок Колосюк Галина Володимирівна, голова Федерації профспілок Черкаської області Шевченко Петро Васильович,  голова Кіровоградської обласної ради профспілок Петров Сергій Юрійович.

Під час роботи семінару модераторами визначені  інтереси  представників 3-сторонньої ради, окреслено пріоритети подальшої взаємодії у питанні регіональної політики, відпрацьовані рекомендації.

Учасники семінару обговорили питання: уникнення напруги в трудових колективах, мотивацію профспілкового членства, реформування профспілок, впливу профспілок на формування  законодавчої бази.

Пропозиції, наданні учасниками будуть  використані при навчанні профспілкового активу в галузевих та первинних профспілкових організаціях.

 

Федерація профспілок Черкаської області