16125315logo

 

Президія Центрального комітету профспілки працівників державних установ України звернулася до керівництва держави з вимогою вжити відповідних заходів щодо передбачення в проекті Держбюджету України на 2015 рік видатків на оплату праці державних службовців у повному обсязі згідно із законом, про це йшлося під час чергового 15 засідання президії ЦК Профспілки працівників державних установ України, що відбулося 12 червня 2014 у Львові.

Президія підтримала прагненням Президента України створити країну, в якій можна «Жити вільно! Жити безбідно! Жити чесно!», але висловили сумнів з того що Уряду вдасться подолати кризу в країні за рахунок зубожіння державних службовців.

Досвід країн Євросоюзу, де в 2009 році була значно скорочена чисельність державних службовців та їх заробітна плата, свідчить, що вжиті заходи не дали суттєвої економії державного бюджету, а навпаки стали серйозними чинниками зниження ефективності державного управління.

Наводимо повний текст звернень до Президента України Петра ПорошенкаГолови Верховної Ради України Олександра ТурчиноваПрем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. 

 

Профспілка працівників державних установ України

http://www.ppdu-ua.org/?type=news&new=515