02

Станом на 23 червня 2014 року усі заплановані 23 позаміські дитячі заклади оздоровлення та відпочинку розпочали роботу та прийняли на відпочинок 3700 дітей, у порівнянні з минулим роком це на 400 дітей більше.

169 дітей прийняв на оздоровлення оздоровчий заклад «Універ» Сумського державного університету. 21 червня відбулась урочиста лінійка, присвячена відкриттю І зміни. Дітей тепло привітали голова Сумської облдержадміністрації В.П. Шульга та ректор держуніверситету А.В.Васильєв. До оздоровчого сезону у закладі проведено капітальний ремонт спальних приміщень, поновлено мякий та твердий інвентар, облаштовано територію, проведено опалення. На відпочиваючих дітей чекають цікаві та різноманітні розважальні, тематичні та спортивні заходи.

З 17 по 20 червня 2014 року проходила державна атестація дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на підставі наказу Міністерства соціальної політики України від 14.09.2012р. № 570. Визнані такими, що пройшли держатестацію:

Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Сокіл» УМВС України в Сумській області, запропоновано присвоїти І категорію. Оцінка діяльності оздоровчого закладу за критеріями присвоєння відповідної категорії – 155 балів;

Дитячий оздоровчий табір «Зорька» Державного територіально-галузевого обєднання«Південно-Західна залізниця» - запропоновано присвоїти І категорію, сума балів – 145;

Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Лісний» Казенного підприємства «Шосткинський казенний завод «Імпульс» - запропоновано присвоїти І категорію, сума балів – 165;

Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку ім. Кості Яніна Державного професійно-технічного навчального закладу «Свеський професійний аграрний ліцей», запропоновано присвоїти ІІ категорію, сума балів – 122.

Вітаємо керівників цих дитячих оздоровчих закладів із завершенням атестації та отриманням достатньо високої оцінки діяльності закладів.

23 червня відбулося урочисте відкриття І оздоровчої зміни у оздоровчому таборі «Зоряний» комунального підприємства «Шляхрембуд»(м.Суми). На відпочинок заїхало понад 230 дітей, більша половина з них це діти пільгових категорій, переможці міських конкурсів та фестивалів, талановиті діти.

Педагогічний колектив закладу на чолі з  директором В.Г.Бабич підготували музичний подарунок для всіх відпочиваючих дітей – виступ духового оркестру Сумського військового ліцею ім. І.Г.Харитоненка.