Изображение 2113

 

Цього тижня в Павлограді відбувся День Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок. Зовсім не випадково в шахтарській столиці краю учасників цього заходу – представників профцентру, голів облпрофорганізацій, профактив міста – приймали в теркомі профспілки вугільників, який є однією з найактивніших членських організацій профцентру. Очолюваний справжнім профспілковим лідером Сергієм Юнаком, терком принципово відстоює інтереси трудівників. Останнім часом за його наполяганням адміністрація ПАТ «ДТЕК «Павлоградвугілля» щомісячно підвищує оплату праці шахтарів. Зберігаються й всі передбачені для них колективним договором соціальні гарантії.

         На високому рівні також поставлена профспілкова робота на Павлоградському хімічному заводі, профком якого вже багато років очолює Фаріт Губайдуллін. Діють на підприємствах міста та району також профорганізації «Космомашу», харчової, машинобудівної промисловості, АПК, бюджетної сфери та ін.

         Голова облпрофоб’єднання, член президії ФПУ Віталій Дубіль розповів про основні напрямки роботи головного профспілкового штабу області, про підсумки нещодавнього засідання Ради ФПУ, де, зокрема, йшлося й про нагальну необхідність модернізації профруху. Він наголосив, що саме це є головною запорукою адекватної вимогам часу активізації роботи профспілок всіх рівнів для забезпечення в нинішніх умовах наступу капіталу гідного захисту соціально-економічних інтересів трудящих. Тому президією облпрофобєднання така велика увага приділяється зустрічам з профактивом регіону, які допомагають звірити обраний курс та визначити нові напрямки діяльності.

   Профцентром ведеться значна робота, але вона потребує підтримки на місцях, насамперед, первинних організацій, координаційних рад голів профкомів (в ході зустрічі було продовжено повноваження Павлоградської міської ради; на новий період її знову буде очолювати С.Юнак, а його заступником обрано Ф.Губайдулліна).

         З інтересом вислухали учасники також виступи працівників апарату облпрофоб’єднання – Юрія Воронцова, Ольга Свердлової, Ганни Мальцевої, представника Пенсійного фонду в м. Павлоград Вікторії Крутогуз, голів обкомів профспілок Людмили Валевської (медики), Миколи Бабченка (комунальники). В свою чергу, павлоградські профактивісти розповіли про те, що їх турбує.

         Представники облпрофоб’єднання відповіли також на запитання профактивістів, надали їм корисні методичні матеріали.

 

 

                                                                           В.Коврига, зав.прес-центром

                                                                           Дніпропетровського

                                                                           облпрофоб’єднання

 

 

Изображение 2118

 

 

Изображение 2131

 

Изображение 2126

 

Изображение 2136