496dfa8044

Заява

Президії Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок»

«Про недопустимість посягань органів державної влади України на майнові права київських профспілок»

Попередньою владою за ініціативи та на користь Міністерства молоді та спорту України було здійснено неправове судове безоплатне вилучення у підприємства «Дитячо-юнацький учбово-спортивний центр профспілок м. Києва «Авангард» Київської міської ради профспілок Льодового палацу площею 8 422,80 кв.м., розташованого у м. Києві по вул. Мельникова, 46. Для обґрунтування необхідності прийняття такого рішення використано викривлену інформацію щодо діяльності та правового статусу майна Підприємства «Дитячо-юнацький учбово-спортивний центр профспілок м. Києва «Авангард». Насправді ДЮУСЦ «Авангард» щодня забезпечує повноцінні заняття в спортивних школах та секціях понад 600 юних спортсменів – гімнастів, акробатів, футболістів, тенісистів, загальну фізичну підготовку фігуристів та хокеїстів. Однак, незважаючи на готовність Міськпрофради до діалогу з державними органами щодо розвитку профспілкового закладу та його багаторічну спортивно-виховну діяльність, прокуратура м. Києва домоглася в суді визнання права власності на будівлю Льодового палацу за державою.

На жаль, незважаючи на позитивні зміни у владі України, які відбулися в результаті Революції гідності в 2014 році, справу по вилученню вказаного спортивного об’єкта органи прокуратури та керівництво Мінмолодьспорту продовжують. Більш того, тепер в їхніх планах відібрати у профспілок міста не тільки Льодовий палац, а й увесь майновий комплекс підприємства «Авангард».

Президія Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок», підтримана Президією Федерації профспілок України, вважає, що такі дії Мінмолодьспорту та інших державних органів є грубим порушенням норм ст. 13, 19, 22, 36, 41 Конституції України, ст. 316-319, 328, 346, 386, 392 Цивільного кодексу України, ст. 34, 35 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», ст. З, 7, 8, 11 Конвенції МОП № 87 «Про свободу асоціації і захист права на організацію», ратифікованої Верховною Радою України, якими встановлено права і гарантії діяльності профспілок в Україні і недоторканність їхніх майнових прав. В умовах оздоровлення всіх сфер діяльності українського суспільства такі дії не мають нічого спільного зі справедливістю, яку виборювали люди на майдані Незалежності.

Вимагаємо припинення всіх незаконних дій по безоплатному вилученню профспілкової власності окремими зацікавленими особами, що мають на меті власні корупційні плани, які вони прикривають інтересами держави.

Президія Київської міської ради профспілок