DSC 6845

 

Цьогорічний Першовересень був не таким як зазвичай. Звісно, були і квіти і вітання першачків, але була і хвилина мовчання у супроводі тужливої пісні «Пливе кача»… І вперше подумки батьки дякували долі за можливість їх дітей розпочати навчання під мирним небом, бо ж тепер ми знаємо, що може бути інакше. Не у всіх українських школах, на жаль, дзвенів дзвінок 1 вересня, виною цьому стало страшне лихо – війна у східних областях нашої Батьківщини.


Все ж, свято є свято, а відвідувати школи області в День першого дзвоника, для очільників Федерації профспілок Рівненської області вже стало традицією, дотримали її і цьогоріч.

 

У День знань голова Федерації профспілок Рівненської області Микола Шершун побував на урочистій лінійці у Дюксинській школі Костопільського району та привітав вчителів, учнів, їх батьків з початком навчального року. В ході відвідин голова ФПО вивчив загальну ситуацію в школі, її потреби та нагальні проблеми.

 

Марія Рожко, заступник голови ФПО, відвідала Рівненську спеціалізовану школа І-ІІІ ступенів № 15. Вона привітала учнів зі святом та з середини ознайомившись зі школою відзначила її позитивні здобутки та проблемні моменти. Микола Сірук, заступник голови ФПО в День Знань завітав з гостиною у рідну школу в невеличкому селі Новосілки, Здолбунівського району. Гості з Рівного у сільську школу навідуються не часто, отож приїзд «випускника» став подією як для учнів, так і для вчителів.

 

Звісно, що в гості без подарунків не їздять. Раділи, солодким презентам та корисним подарункам від профспілчан, усі дітки вказаних шкіл.

 

Після відвідин шкіл керівники Федерації профспілок відзначили, що потрібно зосередити увагу на проблемах, адже вони є і в міських, і в сільських школах. Докладати значних зусиль усім причетним до навчального процесу та постійно злагоджено працювати аби життя і навчання дітей було таким як того хочуть батьки та вчителі. Профспілки ж, як одна зі сторін соціального діалогу, ніколи не стояли осторонь у цих питаннях і завжди готові підставити плече в разі потреби.

 

Жанна АРСЕНІЧЕВА,

Федерація профспілок Рівненської області

 

DSC 6857

 

6sejoNIah78