logo Dnipr

 

     Наприкінці вересня (22.09.2014) своє 25-річчя відсвяткує газета профспілок Дніпропетровщини «Позиция».

      Перший її номер вийшов ще 1989 р. Тоді наша газета стала одним з перших регіональних профспілкових видань колишнього Союзу. Первісток видався настільки бойовим і гострим, що вже підготовлений до друку другий номер профспілкової газети був заборонений переляканими партфункціонерами. Але незабаром вихід газети було поновлено. 

    Вже в незалежній Україні газета дніпропетровських профспілок стала першим регіональним профспілковим виданням. На сьогодні вийшло 1120 номерів газети. До читачів з 1992 р. вона надходить за передплатою. Видання стало справжньою трибуною профспілок і їх активним помічником у боротьбі за права трудящих. Завдяки інформаційній підтримці газети тільки за останні роки профорганізаціям і трудовим колективам вдалося перемогти у затяжних трудових конфліктах з власниками ряду великих металургійних підприємств, відстояти право власності на Будинок спілок у Дніпропетровську.

    На базі редакції також членськими організаціями облпрофобєднання ось уже півтора десятиріччя видається газета «Голос отраслевого профсоюза» (вийшло 372 номери), а також друкований орган обкому профспілки металургів та гірників «Люди металла».

    Активно висвітлює газета діяльність Федерації профспілок України.

    За чверть віку газету очолювали Олександр Тарасенко, Ігор Іваняков, Микола Поліщук. Останні три роки «Позицию» через буремні хвилі нашого напруженого сьогодення веде головний редактор Марина Ковтун. Активно допомагають їй громадські кореспонденти, члени Національної спілки журналістів України - спеціалісти галузевих обкомів профспілок Вадим Обуховський (комунальники), Микола Соловей (металурги), зав. прес-центром облпрофцентру Віктор Коврига та технічний працівник Володимир Куріляк.

      Газета за ці роки двічі була відзначена Почесною грамотою Федерації профспілок України, грамотами НСЖУ, іншими нагородами.

 

 

                   Прес-центр Дніпропетровського облпрофобєднання