P1080487

 

 

В ужгородському спортивному комплексі «Юність» відбулася Друга Всеукраїнська спартакіада серед інвалідів праці «Сила духу», в якій взяли участь понад 250 спортсменів з 24 команд областей та міста Києва.

Яскравим, захоплюючим дійством  у формі культурно – спортивного свята стало урочисте відкриття спартакіади. Звертаючись до учасників та численних гостей, директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України  Валерій Акопян зачитав вітання від Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова,  Прем’єр - Міністра України Арсенія Яценюка. Член правління Фонду Григорій Ольховець озвучив вітання від Голови Федерації профспілок України Григорія Осового. Від імені Об’єднання роботодавців України учасників спортивного свята привітав член правління Фонду Дмитро Третьяков. З теплими словами привітання до учасників спартакіади звернулися господарі – перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Андрій Сербайло та перший заступник Закарпатської обласної ради Василь Брензович.

Змагання спартакіади проходили дуже напружено. Надзвичайно авторитетною була  головна суддівська колегія, яку очолював суддя національної категорії Анатолій Плєханов (м. Ужгород). Головними суддями у шести видах спорту були один суддя міжнародної та 5 суддів національної категорії. Поважну суддівську колегію сформував присутній на спартакіаді заступник голови ФСТ «Спартак» Григорій Верзун, а допомогала йому у проведенні спартакіади Закарпатська облрада ФСТ «Спартак» (в.о голови Микола Щадей).

Широкою була «географія» переможців в окремих видах. В армспорті перемогла команда Чернігівської області. В настільному тенісі кращими були спортсмени Одеської області, в шахах – Дніпропетровської області. У гирьовому спорті не було рівних команді Житомирської області. У цікавому  виді - бомбаскеті найкращі результати показали спортсмени Сумської області, а у дартсі – Львівської області.

Вражає і «географія»   переможців в індивідуальному заліку. Чемпіонами стали: у шахах – Володимир Стукалов (Дніпропетровськ), в настільному тенісі – Оксана Демянко (Полтава) і Володимир Чубченко (Донецьк). Кращі в дартсі – Галина Марушка (Львів) та Олександр Бодопрост (Кіровоград), а у бомбаскеті – Наталія Канівець (Суми) та Євген Опікунов (Одеса). У гирьовому спорті у ваговій категорії до 70 кг. найсильнішим виявився Руслан Антоненко  (Житомир), до 90 кг. – Юрій Деніченко (Дніпропетровськ), понад 90 кг. – Анатолій Бочківський (Житомир). В армспорті у ваговій категорії до 70 кг.  переможцем став Роман Коваленко (Суми), до 90 кг. – Василь Шостак (Дніпропетровськ), понад 90 кг. – Віктор Ігнатовський (Чернігів).

За підсумками всіх видів спартакіади впевнену перемогу здобула збірна команда Житомирської області. Другими призерами стали спортсмени Одеської області, третіми – Волинської області. Вони нагороджені красенями – кубками, які їм вручив на яскравій церемонії урочистого закриття спартакіади директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України  Валерій Акопян.

Нагороджені також команди – призери в окремих видах та призери спартакіади в індивідуальному заліку. Вони отримали кубки, медалі, дипломи та пам’ятні подарунки, вручені їм  членами  оргкомітету спартакіади.

Друга Всеукраїнська спартакіада серед інвалідів праці «Сила духу», безумовно, запам’ятається її учасниками та організаторам. Вони відзначали високий рівень підготовки до масових змагань спорткомплексу «Юність» (начальник управління фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України Іван Риляк), роботу головної суддівської колегії (головний суддя Анатолій Плєханов), були в захопленні від концерту професійних колективів Закарпаття, який містив багаті фольклорні традиції нашого краю.

 

 

На фото:

- змагання з бомбаскету;

- головний суддя з настільного тенісу Яна Демідова та головний лікар спартакіади Анатолій Ковач за роботою;

- хто сильніший в армспорті?

- (зліва направо) хід спартакіади обговорюють головний суддя спартакіади Анатолій Плєханов, заступник голови ФСТ «Спартак» Григорій Верзун та в.о голови Закарпатської облради ФСТ «Спартак» Микола Щадей;

- нагородження проводить член правління  Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань Григорій Ольховець;

- призери спартакіади в загальнокомандному заліку разом директором виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України  Валерієм Акопяном;

- команда Житомирської області - чемпіон Другої Всеукраїнської спартакіади  «Сила духу».

 

 

Фото автора

Сергій Баранчиков,

завідуючий відділом

 організаційно-гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради

 

P1080402

 

P1080413

 

 

 

P1080429

 

P1080432

 

P1080451

 

P1080469