IMG 8389

 

 

Профспілкова делегація Полтавщини побувала з офіційним візитом у профспілці металістів  IG Metall  м.Зінген (Німеччина).

       В залі засідань профспілки  делегація зустрілась з головами профспілкових комітетів підприємств та організацій та з уповноваженими від трудових колективів. Присутні поспілкувалися про різні форми роботи в  профорганізаціях та вирішення  соціальних та трудових питань з роботодавцями. Голова профспілки  IG Metall  Енсо  Саваріно розповів про діяльність профспілки, яка налічує 8,0 тис. членів профспілки. На обліку в профспілці є і пенсіонери, які перераховують на статутну діяльність 0,5 відсотка від своїх доходів. Для них  проводяться  вечори-зустрічі, обмін досвідом роботи, екскурсії. На обліку також стоїть учнівська молодь, яка навчається на підприємстві і опановує професію кваліфікованого робітника.

 

IMG 8413

 

Леонід Вернигора, голова Полтавської  обласної ради профспілок  інформував про діяльність профспілок цього напрямку в Полтавському регіоні. Член делегації Сергій Афонін, голова профкому Полтавського гірничо-збагачувального комбінату охарактеризував роботу профкому в восьмитисячному колективі. Таж відповідальність за стабільність у  роботі та соціальні питання  членів профспілки (оздоровлення працюючих та їх дітей, культурно-масова та спортивна робота).

Відповів на запитання присутніх про бойові дії  на Україні Леонід  Вернигора. Тільки спільною підтримкою країн Європи, населенням, що там проживає, можливо забезпечити мирне співіснування.

Зустріч пройшла в теплій та дружній атмосфері.

Делегація відвідала підприємство – 3 «А» по виробництву листового алюмінію.

Висока культура виробництва, обслуговування, навчання робітничим професіям безпосередньо на виробництві, дає стабільність в роботі та високі заробітні плати. На території підприємства розташовані гуртожитки, де проживають  учні та молоді працівники, які не мають житла. На підприємстві функціонує  профспілковий комітет і рада трудового колективу. Вони приймають спільні рішення по  виконанню  колективного договору та інших питань.

Профспілка IG Metall м.Зінгена та волонтерська  організація міста опікується кладовищам, де поховані воїни з України, Італії, Сербії, які загинули під час роботи в підземних штольнях. Делегація  поклала квіти на могили воїнів.

Під час перебування в м.Зінгені делегація зустрілась з обербургомістром цього міста Бернардом Хойзлером. Обербургомістр розповів про м.Зінген, в якому проживають більше 55 тисяч населення. Чистоті, озелененню, красоті міста завдячує стабільна робота підприємств, торгівлі, туристичний бізнес.

 

IMG 8521

 

Під час офіційної зустрічі голова делегації Леонід Вернигора звернувся до обербургомістра з пропозицією  щодо надання гуманітарної допомоги в складний для України час, пораненим, інвалідам, біженцям. Це лікарняні ліжка, інвалідні коляски, спальні мішки, лікарські матеріали та інше.

Пан обербургомістр із розумінням та співчуттям відгукнувся на таку пропозицію і запевнив, що при надісланні листа від регіону, він винесе це питання на засідання виконавчого органу.

Допомогти  одному з регіонів України – Полтавщині  для реабілітації поранених та допомога біженцям – це частка м.Зінгена в солідарності справедливих дій.

Більше 20 років продовжуються  партнерські  зв’язки IG  Metall м.Зінгена та профспілок Полтавщини.

Від імені делегації Леонід Вернигора подякував колегам за змістовну та насичену програму прийому та запросив їх на наступний рік.

 

 

Г.Н.Таргаєва,

заступник Голови Полтавської облпрофради