22-09-2014-1

 

Перший заступник Голови ОПХО Волков С.Г., завідуюча відділом соціально-економічної захисту трудящих ОПХО Гриценко Н.О. 18 вересня 2014 року взяли участь у черговому засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

 

Як зазначила директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації О.В. Захуцька, за даними моніторингу станом на 15.09.2014 борги в області становлять:

 - з виплати заробітної плати – 123,4 млн. грн., збільшилися порівняно з початком року на 49,1 млн. грн. (на 66,1%);

- по страхових внесках до Пенсійного фонду – 209,1 млн. грн., зменшилися в порівнянні з початком року на 4,9 млн. грн. (на 2,3%);

- зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування – 210, 9 млн. грн., збільшилися до початку року на 86,0 млн. грн. (на 68,8%).

На комісії заслухані звіти керівників підприємств, на яких борги із заробітної плати збільшилися до початку року, є борги зі сплати страхових внесках до Пенсійного фонду України та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування: ДП «Завод ім. Малишева»; Первомайського комунального виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства, КП «Первомайське БТІ»; КП «Комсервіс»; КП «Куп'янське ЖКП-1».

За повідомленням в.о. начальника управління житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування Куп'янської міської ради Кравченка В.В. борги з виплати заробітної плати працівникам Куп’янської телерадіокомпанії в сумі 17,6 тис.грн. повністю погашені.

За результатами роботи комісії обговорені першочергові заходи та прийняті відповідні доручення.