.

18 вересня 2014 року відбулось розширене засідання президії Центральної ради профспілки працівників нафтової і газової промисловості України.

Визначним стало підбиття підсумків виконання Галузевої угоди та колективних договорів за перше півріччя 2014 року. Розширене засідання президії з представниками соціальних партнерів пройшло за участю Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Васильовича Продана та Голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрія Володимировича Коболєва.

Представництво на засіданні такого високого рівня пов’язане з тим що на виконання попередніх домовленостей, з метою недопущення дестабілізаційних процесів в галузі та для забезпечення соціально-економічної захищеності трудівників галузі в процесі реформування нафтогазового комплексу України на засіданні було підписано «Меморандум про порозуміння та консолідацію дій щодо захисту та забезпечення прав та інтересів працівників підприємств нафтової і газової промисловості на період подолання економічної нестабільності в державі». Голова профспілки В.І.Дмитришин, звертаючись до Міністра висловив свою вдячність за готовність до конструктивного соціального діалогу з представниками профспілки та наголосив на знаковості підписання такого важливого тристороннього документу в такий не легкий не лише для галузі а й для України в цілому час. Урочистість підписання зазначеного документу була підкреслена бурхливими оплесками присутніх.

Члени президії, користуючись нагодою, мали змогу отримати з перших вуст інформацію щодо стану роботи нафтогазової галузі, перспектив та загроз, які можуть виникати в майбутньому. Зокрема піднімались питання функціонування ПАТ «Укрнафта», реформування системи управління Єдиною газотранспортною системою України, погашення заборгованості по перерахуванню коштів профспілковим організаціям на культурно-масову та спортивно-оздоровчу роботу і безумовно пріоритетності соціально-економічного захисту працівників.

Питання виконання Галузевої угоди та колективних договорів за перше півріччя 2014 року детально висвітлили у своїх виступах голова профспілки працівників нафтової і газової промисловості України Володимир Іванович Дмитришин, директор Департаменту економічного планування та бюджетних розрахунків Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Юрій Петрович Колбушкін та заступник директора Департаменту з питань функціонування та реформування нафтогазового сектору Міністерства енергетики та вугільної промисловості України – Пономаренко Олександр Володимирович.

Учасниками засідання було відзначено ряд позитивів, що мали місце в процесі виконання Галузевої угоди і колективних договорів у звітному періоді та зроблено акценти та необхідності безумовного виконання їх положень до кінця року, особливо щодо підвищення рівня оплати праці, зниження рівня виробничого травматизму та приведенні колективних договорів всіх підприємств галузі до норм Галузевої угоди.

Профспілка працівників нафтової і газової промисловості України