Президія  облпрофради17.09.14 043

17 вересня п.р. на засіданні президії Миколаївської облпрофради підбито підсумки оздоровлення і відпочинку дітей та підлітків влітку 2014 року.

В 2014 році в області оздоровлено 63,5 тис. дітей, в тому числі за організаційною та фінансовою участю профспілок - 15,3 тис. Найбільш активну участь в організації оздоровлення та відпочинку дітей здійснювали обласні галузеві профспілкові організації: АПК – 5222 дитини, освіти і науки – 2833 дитини, суднобудування – 1739 дітей, житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення – 1019 дітей, державних установ – 455 дітей та єдиною первинною організацією ПМГУ промплощадки «Миколаївський глиноземний завод» – 312 дітей.

В Миколаївських оздоровчих таборах відпочивали також діти із Одеської, Львівської, Харківської, Луганської, Тернопільскої та інших областей.

Цього року на проведення дитячої оздоровчої кампанії було залученоз бюджетів профспілок, господарських суб’єктів та від батьків близько 4 млн. грн. Більшість підприємств та профспілкових комітетів намагались навіть у складних умовах знайти необхідні кошти на проведення оздоровчих заходів. Найбільше коштів на оздоровлення використали обласні організації профспілки працівників: суднобудування; освіти і науки; житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення; культури; охорони здоров’я; агропромислового комплексу та первинна профорганізація Миколаївського відділення ПАТ «САН ІнБев Україна».

Президія облпрофради рекомендувала галузевим профспілковим організаціям, райкомам профспілок, профкомам підприємств, установ та організацій проаналізувати результати літньої оздоровчої кампанії, а також розробити і внести в Угоди та колективні договори заходи по організації оздоровлення дітей влітку 2015 року.

Президія вирішила клопотати перед ФПУ щодо нагородження профспілкових організацій та профспілкових лідерів за кращу організацію оздоровлення і відпочинку дітей та підлітків влітку 2014 року і нагородити Почесною грамотою облпрофради профспілкові організації та профспілкових лідерів, що досягли кращих результатів.

Миколаївська обласна рада профспілок