P1080731

 

Незважаючи на важке фінансове – економічне становище підприємств машинобудуванні і приладобудування, профспілкові організації разом з керівниками підприємств галузі намагаються вирішувати соціально – економічні питання. Нині в профспілкових організаціях нашого краю проходить звітно – виборна компанія, в ході якої практичну допомогу профактивістам на місцях надає голова обласної ради профспілки машинобудівників та приладобудівників України Марта Малета.

         Активно пройшли звітно – виборні збори в первинних профспілкових організаціях ПАТ «Іршавремверстат» (голова профкому Юрій Горянський), ПАТ «Ільницький завод МЗУ» (Юрій Микита), ПАТ «Іршавський абразивний завод» (Ольга Попович), ТДВ «Верстатозавод» (Надія Ковач). На них йшлося про роль профспілки у відстоюванні трудових, соціально – економічних прав та інтересів працюючих в період фінансової кризи. В числі першочергових завдань – підтримка державою вітчизняного виробника, здійснення контролю за виконанням зобов’язань колективних договорів, вирішення проблем зайнятості, оплати й охорони праці тощо. Про традиції галузі в області, її великий трудовий потенціал, перспективи діяльності керівники, профспілкові активісти, рядові робітники вели мову і під час відзначення професійного свята – Дня машинобудівника, яке з участю профспілки відзначили у трудових колективах галузі.

         Зрозуміло, що серед сьогоднішніх актуальних питань – допомога Збройним Силам України. За словами голови обласної ради профспілки машинобудівників та приладобудівників України Марти Малети, за сприяння адміністрацій і профорганізацій, трудові колективи підприємств галузі надали допомогу нашим військовослужбовцям, прикордонникам на суму понад 60 тис. грн. Окремо варто відзначити Центр стандартизації і метрології, який на потреби армії надав допомоги на 43,0 тис. грн.

         Звітно – виборна компанія в профспілкових організаціях машинобудування і приладобудування Закарпаття триває. Її підсумком стане обласна галузева звітно – виборна профспілкова конференція, яка відбудеться на початку наступного року.  

 

         На фото:

         - голова Закарпатської обласної ради профспілки машинобудівників та приладобудівників України Марта Малета готує матеріали на допомогу профактивістам галузі.  

Фото автора

Сергій Баранчиков,

завідуючий відділом

організаційно-гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради