P1040219

Закарпатська обласна профспілкова організація працівників культури (голова, член Ради ФПУ Наталія Товтин) – п’ята за чисельністю серед галузевих профспілок нашого краю. Соціально –трудові відносини у галузі регулює Колективна угода між управлінням культури обласної державної адміністрації та обласною галузевою профспілкою на 2011-2013 роки, за ходом виконання якої сторони здійснюють постійний контроль.

Мотивація профспілкового членства – один з пріоритетів у роботі профспілки. Тому на черговому засіданні президії обкому профспілки всебічно розглянуто цілий ряд питань організаційно – фінансового зміцнення профспілки. Як зазначали голова обкому профспілки Наталія Товтин, члени президії Леонтій Ленарт, Ольга Стадник, Ірина Власик, Марія Гомонай, Анатолій Плєханов, голови районних організацій профспілки, галузева профспілка намагається вирішувати актуальні питання соціально – економічного захисту спілчан. Піднесенню іміджу профспілки сприяло проведенню в області Всеукраїнського міжрегіонального семінару – навчання голів обласних профспілкових організацій з порядком денним «Соціально – правовий захист працівників культури на селі: реалії і перспективи» з участю Голови Федерації профспілок України Юрія Кулика.

Цього року відзначатиметься 60-річчя утворення профспілки працівників культури у Закарпатті. У зв’язку з цим проводитиметься обласний конкурс на кращу профспілкову організацію галузі, постанову про проведення якого прийняла президія обкому профспілки. Вперше відбудеться обласна галузева спартакіада працівників культури, у проведенні якої профспілці допомагатиме обласна рада ФСТ «Україна» (голова Владислав Кушнірчук). Значна увага приділятиметься навчанню профспілкового активу. Зокрема, у Хусті, Мукачеві і Ужгороді заплановано провести семінари голів первинних профорганізацій галузі з усіх районів області. Як завжди, профспілкові активісти культури прийматимуть участь у проведенні різноманітних свят, фестивалів і конкурсів, які проводяться в області. Отже, для профспілки працівників культури нинішній рік буде насиченим.

На фото:

- на засіданні президії;

- веде засідання голова обкому профспілки Наталія Товтин.

Фото автора

Сергій Баранчиков