v2

14 березня 2013 року відбулось пленарне засідання Ради Федерації профспілок області з порядком денним:

- ”Про роль ФПО та її членських організацій щодо реалізації прав спілчан на працю та соціальний захист від безробіття”;

- Про роботу Молодіжної ради ФПО.

Відкрив та вів засідання Ради Голова Федерації профспілок області Володимир Паращук.

У засіданні взяли участь: члени Ради Федерації, керівники членських організацій ФПО, перший заступник директора Вінницького обласного Центру зайнятості Аляб’єва С.С., начальник управління сім’ї та молоді облдержадміністрації Стоялова О.В., начальник регіонального відділення НСПП у Вінницькій області Андрущак І.І., начальник Територіальної державної інспекції з питань праці у Вінницькій області Оборончук С.А., голови районних координаційних рад голів профкомітетів, заступники керівників членських організацій ФПО, члени молодіжної ради ФПО, працівники Апарату ФПО, представники ЗМІ.

З доповіддю ”Про роль ФПО та її членських організацій щодо реалізації прав спілчан на працю та соціальний захист від безробіття” виступив перший заступник Голови ФПО Колесник П.М.

В обговоренні виступили:

Побережна Т.І. – заступник Голови ФПО, голова обкому профспілки працівників культури;

Оборончук С.А. - начальник територіальної державної інспекції з питань праці у Вінницькій області;

Коствіцький М.І. – голова обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості;

Аляб’єва С.С. – перший заступник директора обласного Центру зайнятості населення;

Шпачук Є.С. – заступник голови обласної організації профспілки працівників АПК;

Слободянюк В.П. – голова обласної організації профспілки працівників текстильної та легкої промисловості;

Лєта І.І.заступник Голови ФПО, голова обласної організації пройспілки працівників охорони здоров’я.

З інформацією про роботу Молодіжної ради ФПО виступив заступник Голови ФПО Запорожан А.В. В обговоренні взяла участь начальник управління в справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Стоялова О.В.

Голова Федерації профспілок області - Володимир Паращук підвів підсумки обговорення і наголосив, що профспілковими органами області усіх рівнів здійснюється послідовна робота по реалізації прав спілчан на працю та соціальний захист від безробіття. З метою збереження і розвитку трудового потенціалу Федерацією профспілок укладено Угоду про співпрацю з обласним Центром зайнятості, активно використовується механізм колективних договорів та угод різного рівня. Рішення про скорочення чисельності працюючих узгоджуються з профкомами підприємств, установ та організацій усіх сфер економіки області. Зауважив, що зростання зайнятості населення стримує невисока якість частини існуючих та створюваних робочих місць. Вкрай обмеженими залишаються можливості сільського населення одержати роботу, особливо гостро стоїть проблема забезпечення молоді першим робочим місцем. Нагальним завданням є усунення існуючих диспропорцій між ринком праці та ринком освітніх послуг. Висловив надію, що новий Закон Про зайнятість населення, який вступив в дію з 1 січня поточного року зможе на практиці покращити ситуацію на ринку праці, стане ще одним інвестуванням у якість трудового життя.

Також було відзначено кращих організаторів оздоровлення і відпочинку дітей та підлітків у 2012 році з врученням Почесних грамот, Дипломів та кубків Федерації профспілок України.

На засіданні Ради було ухвалено відповідні постанови з обговорюваних питань.

Федерація профспілок Вінницької області

v1