000126

19-21 березня п.р. у Києві відбулось чергове засідання Центрального Комітету Профспілки авіабудівників України (ПАУ). Вів засідання Голова ПАУ Ярема Жугаєвич.

Участь в засіданні ЦК ПАУ взяв Заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк, який розповів про хід переговорів щодо укладення нової Генеральної Угоди та позицію ФПУ, озвучив актуальні проблеми ведення соціального діалогу в Україні, розповів про позицію ФПУ щодо внесення змін до законодавства України з питань колективно-договірного регулювання.

Перед учасниками засідання також виступив директор по міжнародним проектам і програмам Українського Науково-дослідного інституту авіаційних технологій Віктор Шулепов з доповіддю про проект Державної цільової науково-технічної програми розвитку авіаційної галузі до 2020 року.

З інформацією про трудові права громадян та глобальні цілі України виступив Юрій Буздуган, голова Комітету Верховної Ради України з питань праці та соціальної політики ІІ скликання.

Під час засідання його учасники розглянули актуальні питання поточної діяльності Профспілки. Серед ключових були розглянуті питання виконання Галузевої Угоди та колективних договорів за 2012 рік; стану умов праці та виробничого травматизму на підприємствах галузі, за підсумками аналізу за 2012 рік; про проведення ІІ-го Форуму молоді ПАУ. Учасники ЦК ПАУ також затвердили Типове Положення про ревізійну комісію первинної організації ПАУ та ухвалили рішення з інших питань.

Учасники засідання побували на території ДП «Завод 410 цивільної авіації», ознайомились з його роботою, відвідали Державний Музей авіації України.

Профспілка авіабудівників України

2013 060 015