img 9561

 

 

Цього року виповнюється 30 років з дня завершення для десятків тисяч наших співвітчизників участі у бойових діях на території Афганістану.

 

 

Афганська війна тривала більше 9 років і в ній взяли участь понад 160 тис. українських військовослужбовців, з яких тисячі загинули, отримали поранення або інвалідність. А за минулі після війни роки кількість померлих від ран уже набагато перевищила число загиблих.

Поділяючи біль з усіма, хто на війнах втратив своїх рідних і близьких, дітей і чоловіків, а також віддаючи данину поваги всім учасникам бойових дій на чужині, Указом Президента України з 2004 року встановлено пам’ятну дату - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, який відзначається щорічно.

Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих і вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах. Багато воїнів-інтернаціоналістів, тих, хто пройшов горнило війни, стали на захист Незалежної України, прийнявши на себе удар ворога на Донбасі. І сьогодні ветерани-афганці, інші миротворці несуть військову службу в гарячих точках на лінії розмежування, демонструючи високу майстерність, відвагу і героїзм.

Їх бойовий досвід потрібен для підготовки наступних поколінь миротворців, активна життєва позиція і вірність військовій присязі заслуговують на глибоку повагу.

 

Шануємо героїв!

Усім українцям бажаємо мирного неба!