Den nebesnoji sotni


20 лютого 2019 року, у День Героїв Небесної Сотні, Уряд на своєму засіданні ухвалив низку нормативних актів, спрямованих на підвищення соціального захисту учасників Революції Гідності та сімей загиблих Героїв.

 

Міністр соціальної політики Андрій Рева поінформував про ініціативи Міністерства соціальної політики України, направлені на посилення соціального захисту зазначених категорій громадян.

«Сьогоднішні рішення це третій пакет, який дозволяє включити учасників Революції Гідності і членів сімей загиблих до кт изм соціального захисту, затверджених Верховною Радою. Йдеться про надання послуг соціальної і психологічної реабілітації, надання послуг соціальної і професійної адаптації, поширення порядку санаторного лікування на учасників Революції Гідності, а також про забезпечення житлом членів сімей загиблих учасників Революції Гідності та тих учасників, які отримали інвалідність першої та другої групи. На кт изму забезпечення житлом виділяється близько 25 мільйонів гривень, що дозволить надати приблизно 20-25 квартир. Ця робота триватиме і надалі в плановому режимі, і ми зробимо все для того, щоб ці люди відчували нашу підтримку, щоб вони були переконані в тому, що все суспільство, уся країна пам'ятає про їхній подвиг», – резюмував Андрій Рева.

За результатами розгляду зазначених питань Уряд ухвалив наступні нормативні кт из дорученням їх оформлення у тижневий строк відповідно до регламентних вимог:

  • постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України»;
  • постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. № 179 і від 21 червня 2017 р. № 432»;
  • постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. № 200»;
  • постанову Кабінету Міністрів України «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які брали участь у Революції Гідності, а також членів їх сімей».

за повідомленням

Урядового порталу