1348597082

 

29 квітня 2019 року Вірі Іванівні Сиволоб, яка з 1969 по 1985 роки була секретарем Української республіканської ради професійних спілок (нині – ФПУ), виповнюється 95 років.

 

Найщиріші вітання з цієї нагоди висловлюють Голова ФПУ Григорій Осовий, голова первинної профспілкової організації апарату ФПУ Марія Гриценко, ветерани-спілчани, які з незмінним захопленням згадують Віру Іванівну як талановитого керівника, людину енергійну та небайдужу до проблем трудящих.

Для всіх, хто працював з нею в Укрпрофраді, вона й до сьогодні лишається незабутнім Секретарем. В ті роки посада Секретаря дорівнювала сьогоднішній заступника Голови, і саме Віра Іванівна була і першим помічником і правою рукою тодішнього Голови Укрпрофради Віталія Олексі­йовича Сологуба.

Її завжди відрізняв твердий характер, вміння швидко знаходити рішення, потрібні для поліпшення життя, умов праці, оздо­ровлення й відпочинку працівників. Незважаючи на зовнішню тен­дітність і жіночність, як керівник Віра Іванівна завжди діяла рішуче, вміла повести за собою колег, підняти людей на загальну справу.

Через це ще за роки Другої Світової війни у далекому 1942 році вона була комсомольським організатором на будівництві залізниці, працювала інженером залізничного транспорту на Донеччині, згодом – на відповідальних посадах в партійних органах, а наприкінці 60-х років перейшла на профспілкову роботу.

За багаторічну працю нагороджена орденами і медалями, Почесною грамотою Президії Верховної Ради Української РСР, була членом Радянського комітету захисту миру, депутатом Верховної Ради УРСР, очолювала українську де­легацію на сесії Гене­ральної Асамблеї ООН тощо.

За спогадами колишніх колег та учнів Віри Іванівни Сиволоб, її головною рисою завжди була щира повага до людини праці. Силою власного авторитету, як представника профспілок, вона могла переконати у неправоті будь-якого чиновника, якщо була впевнена, що він поводиться стосовно тру­дівника несправедливо, або нечесно.

Повага до цієї прекрасної жінки, ветерана профспілкового руху, "Заслуженого працівника профспілок України" не вгасає в серцях усіх, хто її знає та пліч-опліч працював на профспілковій ниві.

Довгих Вам років, шановна Віра Іванівно, здоров’я і благополуччя, поваги та родинного затишку!

 

Профком

ППО апарату ФПУ